Recension: Anna & CO – Lyckan du gav mig i livet

27 nov

ANNA & CO – LYCKAN DU GAV MIG I LIVET
Antal spår: 16
Total speltid: 58:00
Betyg: 3

Anna & Co är en trio från Norje en tätort i Sölvesborgs kommun i Blekinge.
Anna & Co består av sångerskan Anna Grahn, Martin Grahn och Henrik Holm. Det var igenom ett bröllop som de träffades och uppträdde för första gången.

Nu har trion gjort något modigt. Att i dessa konstiga tider ge ut en full-cd. En cd som dessutom innehåller enbart egenskrivet material av Anna och Martin. Skivan som innehåller 16 spår ser de själva som en ljusglimt i coronatider. Och visst finns det ljusglimtar bland alla dessa spår.

Bland de låtar som fastnar kan ”Hela livet”, ”Livet ger livet tar, ”Det finns en mening”, ”Jag tar en dag i sänder”, ”Kärleken är större än allt”, ”Lyckan du gav mig i livet”, ”Det känns så mycket bätre”, ”Har du någon som du saknar” ”Nya vägar” och duetten ”Det är du och jag”.

En låt som sticker ut lite på plattan är ”Starkare än någonsin”. En låt som handlar om den tuffa tid som vi är i just nu. Eftersom de flesta spelningar har skjutits på framtiden passade de på att göra någonting musikaliskt tillsammans i familjen. När man lyssnar på den ger den hopp om att det en dag kommer att bli bra igen. Det behövs sådana här låtar i dessa tider.

På det stora hela tycker jag det låter helt okej om Anna & Co. Personligen hade jag kanske tagit med någon eller några cover på plattan. Men det är som jag sagt skrivit tidigare modigt att enbart ha med eget material. Allt är inte bra men merparten av låtarna tycker jag funkar. Alltsammans landar i en otroligt stark trea på gränsen till en fyra.

Låtarna på plattan är följande:
1. Det känns så mycket bättre
2. Hela livet
3. Livet tar och det ger
4. Nya vägar
5. Det finns en mening
6. Det är du och jag
7. Jag tar en dag i sänder
8. Om du var min
9. Kärleken är större än allt
10. Lyckan du gav mig i livet
11. Dansa natten lång
12. Var glad för varje minut
13. Har du någon som du saknar
14. Visa var du står
15. Starkare än någonsin
16. Till mitt älskade barn


Publicerad: 2020-11-27 00:28:34