Intervju med Haaks

8 apr

De har gjort 40 livestreams. Har över 4500 spelningar i bagaget. De är enligt mig Sveriges grymmaste partyband. De kommer från västkustens pärla och metropol Hamburgsund. Bandet jag snackar om är Haaks. Deras livestreams har blivit lika heligt som tacos är på fredagarna. Folk har börjat planera fredagskäket efter deras livestreams. Kl 18.00 fredag efter fredag bjuder de på fantastisk musik som verkligen går genom rutan. Även om man inte är där på plats så känns det i alla fall så. Deras streams andas stor professionalism och äkthet. Det är inget påklistrat, inget förinspelat. Utan det är 100% live och ärligt. Jag tänkte att detta band måste jag ju bra intervjua. Så jag tog mig ett snack med Johan Hakeröd som är en av dem som namngivit bandet tillsammans med sin bror Jonas.

Hur är läget?
Allt är bara bra med oss!!

Beskriv lite kort (om det går) vilka är Haaks?
Vi är ett band som spelat på heltid och levt på musik i över 25 år. Vi är fem medlemmar. Johan på sång och gitarr, Jonas på bas och sång, Axel som lirar gitarr och sång, Mattias på keyboard och slutligen Roger på trummor och sång.

Era livestreams är omåttligt populära. Rekord vecka efter vecka. Vad är hemligheten tror du?
Hemligheten är nog rätt enkel, hårt jobb och väldigt målmedvetna! Sen en viss dos av musikalisk talang. Sen skadar det inte att vara ”kompis” med kameran.

Hur kom ni på idén med att livestreama?
När vi liksom hela branschen blev av med alla vanliga spelningar fortsatta vi att repa. Efter ett tag kändes det rätt meningslöst att repa in låtar och aldrig få framföra dom för publik. Då tog vi ett beslut att testa göra en livestream och sedan dess har vi fortsatt båda att repa och livestreama!

Det är otroligt att höra hur ni tar er an önskelåtar. Hur många låtar har ni på er repa som ni utan vidare bara kan spela rätt upp och ner?
Vad kul att det nämner det, vi får helt otroligt mycket önskelåtar och varje vecka repar vi in 6-7 stycken nya. Vi har hittills kört ca 300 olika låttitlar i streamen.

Vart hittar ni motivationen till att fredag efter fredag göra detta fenomenalt underbara sändningar?
Motivationen får vi framförallt genom det helt otroliga gensvar från vår publik. Efter en sändning har vi ca 6-8000 kommentarer med hurrarop. När vi sedan läser igenom och svarar dessa underbara människor är det inte svårt att ladda om till nästa vecka!

Ni sänder från lite olika platser. Har ni något drömställe att sända ifrån?
Ett fullsatt Scandinavium vore väl nåt?? :-)

Har det hänt något udda eller speciellt under någon stream som ni kan dela med er utav?
En sak som var väldigt annorlunda var när sångaren Johan helt plötsligt var borta när vi skulle köra sista låten. Utan förvarning dök Johan upp på taket ca 30 mter från scenen och började sjunga där. Vi andra i bandet fattade ingenting då vi inte såg honom utan bara hörde!

Ni är alltid så välklädda. Hur viktigt är det att se bra ut på scen?
Tack! Alla delar i en show är viktig, så även kläder!

På tal om klädsel så har Axels skjortor blivit en snackis. Har ni andra funderat på att ”Haaka” på Axels skjorttrend?
Axel är väldigt drivande när det gäller kläder. Han älskar att shoppa i secondhandaffärer, därav alla skjortor! Detta borde fler människor tänka på, handla miljömedvetet på second hand!

Om det nu skulle sitta någon stackare som totalt missat er. Vad säger ni till den personen? Varför skall man kika på era livestreama?
Gillar du bra låtar,energi,humor samt ett jäkla hålligång titta på Haaks Fb på fredagar kl 18:00, helt enkelt en show för alla åldrar…ni kommer inte bli besvikna!

Är det något ni vill tillägga eller berätta om?
Tack för att ville prata med oss!

Tack för intervjun så hoppas vi att det inte dröjer allt för länge innan man får höra er live ”på riktigt”.
Men nu gått folk vet ni vad ni skall göra på fredagar 18.00 om ni nu inte redan gör det.

Följ Hakks i sociala medier
www.haaks.se
Haaks på facebook
Haaks på instagram


Publicerad: 2021-04-08 22:26:29

Mina foton

8 apr

Jag har alltid haft en intresse att fotografera. Här presenterar jag en massa bilder som jag tagit.
Klicka på foto i menyn ovan för att välja kategori


Publicerad:

Dansbandskväll på söndag

8 apr

Nu på äsndah Söndag 11.4 klockan 17 ska det bli dans! Dansbandskväll med Tommys, Hans Martin och Ramona Nordberg. Herman Hagnäs samtalar med artisterna mellan låtarna. En kväll för alla dansbandsälskare som du inte vill missa. Mer information i filmen nedan


Publicerad: