Recension: Johan och Gunilla Sigvardsson – Från Läsarsång till country

9 apr

JOHAN OCH GUNILLA SIGVARDSSON – FRÅN LÄSARSÅNG TILL COUNTRY
Skivbolag: Egen utgivning
Antal spår: 12
Tid: 34:29
Betyg: 4

Så har Johan och Gunilla Sigvardsson kommit ut med en ny cd igen. Denna gången med titeln ”Från läsarsång till country” Tolv spår innehåller denna trevliga skiva. Och när jag lyssnar blir jag inte besviken. Johan och Gunilla har för vana att leverera bra skivor. Till sin hjälp har som vanlig en räcka av duktiga musiker. Bland dessa kan trummisarna Johan Fredriksson (från Claes Lövgrens) och Klas Anderhel (som spela trummor i bland annat Sven-Ingvars, Vikingarna), Conny Olsson som spelar steel, Johan Karlsson på piano, Owe Astmo och P-O Larsson för att bara nämna några. För mixning har man som vanligt tagit hjälp av oraklet ”LjudGunnar” Åkerlund.

Och det låter precis som det ska. Och det är som titeln på skivan antyder en härlig mellan country och andliga alster. ”Countryroads” av John Denver, ”Today i started loving you again” av Merle Haggard, ”Detroit city” av Bobby Bare och ”Har du mött hans kärlek” av Kris Kristofferson med svensk text av Bosse Andersson är några av de countydoftande låtarna som jag tycker är värda att nämna. Det hörs att Johan gillar att sjunga country. Det låter rakt och ärligt från hjärtat. Och detta tilltalar mig något enormt.

Det är Johan som svarar för större delen av sången på skivan. Men även Gunilla bidrar med vacker sång i bland annat ”Tro på mig” som är ”Can’t Help Falling in Love” med en fin svensk text av Tryggve Arnesson och ”Genom allt”, en vacker låt som Kjell Samuelsson gjort texten till.
Man har även plockat med två andliga klassiker ”Where the roses never fade – Där rosor aldrig dör” och Gulfgrävarsången. Flera gånger gånger under tiden som jag lyssnar på skivan kommer jag på mig själv med att sjunga med texterna. Och visst är det väl härligt? kanske inte att höra mig sjunga men att musiken smittar av sig..

Johan har även på denna platta bidragit med egen musik i form av låten ”Det bästa i livet”. En glad och trallvänlig låt som handlar om hur tacksam och glad man blir av att möta jesus och tro på gud.

På det stora hela är det en helt okej som varar upp till alla förväntningar. En platta i äkta ”Johan och Gunilla stil”. Har du deras föregående skivor måste du även ha denna i samlingen. Ett mycket gott hantverk.


Publicerad: 2021-04-09 00:10:30