Recension: Tommys Tillsammans

11 maj

TOMMYS TILLSAMMANS
Skivbolag: Atenzia Records
Antal spår: 14
Tid: 46:18
Betyg: 5

Tommys är aktuella med nya albumet ”Tillsammans”. Och det låter precis som man förväntat sig att det skall låta. Inför albumsläppet har grabbarna inte varit snåla med att släppa digitala singlar. Och detta har förstås byggt upp förväntningarna. Och som jag hintade om i indelningen så tror jag ingen som gillar Tommys blir besviken när de lyssnar på ”Tillsammans”

Skivan öppnas upp med just tidigare nämnda låt skriven av Tom Käldström och Mats Larsson. En duo som tillsammans skapat många hits. Låten följs upp av en otroligt vacker duett mellan Tom Käldström och Agneta Olsson från Thor Görans i ”Jag trodde änglarna fanns” signerad William Kristoffersen. En otroligt fin duett där deras röster smälter bra ihop.

Med på skivan finns även några låtar som vi hört förut men som Tommys gör till sina egna med snygga arrangemang. En lättsam version av ”Evert” av Eddie Meduza som man kryddat med lite härliga saxar och gjort en egen version av. Svängiga ”Call me Sven” Leif Sture Landkvist som känner igen från Chiquita. ”Mitt hjärta tillhör dig” av Tommy Kaså som Lotta Enbgerg tidigare spelat in.

Andra goda spår som jag gärna återvänder till är ”En lång väg att gå” av Mona Gustavsson och Mats Larsson och ”Bortom orden” Carina Åberg och Marcus Svensson. På plattan ryms även instrumentalt material i form av ”Romantic Evening” av Lennart Clervall.

Men det är inte enbart Toms stämma som du får höra på plattan. Ett av de senaste tillskotten i bandet basisten Karl-Oskar Wasberg bidrar med ”Jag måste nå min ängel” av Johnny Thunqvist, Tim Norell, Ola Håkansson, och Alexander Bard. ”Står ensam i natt” av Donald Laitila med sång av Markus Stara.

På det stora hela ett mycket starkt album de snickrat ihop och som jag tycker stärker deras position ytterligare i genren mogendans. Ett riktigt fint och varierat hantverk signerat Markus Stara, Tom Käldström, Karl-Oskar Wasberg och Peter Hatt. De håller hårt på sin stil och profil och gör inte avkall på något. Det finns ingenting att anmärka på. Grattis grabbar!!!


Publicerad: 2021-05-11 22:34:40

Danslogen uppmärksammar mina intervjuer

11 maj

Danslogen hörde av sig och frågade om de fick göra reklam för min intervju med Tommys. Självklart fick dom det. Samarbete är A och O.
Så jag vill tipsa er alla att besöka danslogen om ni veta vad som sker i dansbandsbranchen. Du kan även se på dansbilder från diverse olika dansställen runt om i landet.


Publicerad: