Debutsingel från Fiskmåzkvintetten

12 maj

Nu har bandet Fiskmåzkvintetten som jag gjort reklam för tidigare släppt sin debutsingel på spotify med titeln ”I sommar kommer livet”. Låten är en medryckande melodi skriven av Krister Svahn.

Singeln är inspelad i bandets replokal med enkla medel. Producerad av dem själva tillsammans deras tidigare trummis Timmy Byhlin. Timmy är även ”Mixing engineer” för låten

Det är en liten smårockig dansant låt som man blir glad av att höra. Det låter musikaliskt mycket bra om bandet. Och singeln inspirerar till att höra mer låtar av bandet

Bandet berättar att själva dansbandsmusiken har växt mer och mer som genre hos många av bandets medlemmar som i vanliga fall föredrar rock och punk. De har till och med börjat skriva eget dansbandsmaterial, det trodde de nog aldrig. Med rötterna i rocken och punken tror Fiskmåzkvintetten att detta hörs i vår musik och bidrar till en svängig ljudbild. Målet är nu att släppa ytterligare en låt till sommaren och att förhoppningsvis få möta publiken live när restriktionerna tillåter.

Följ bandet i sociala medier
Spotify: https://open.spotify.com/album/3EX7wMbe4lrOEEYFfa11hL?si=CXvIqlvERTKnvca7bFLpKg
Facebook: https://www.facebook.com/fiskmazkvintetten
Instagram: https://www.instagram.com/fiskmazkvintetten

Jag vann igen

12 maj

Det är alltid lika trevligt att få dessa mail från Bingolotto. Dock var summan inte så hög. Men det var en vinst i alla fall. Sedan så vinner ju föreningslivet varje vecka, och då speciellt den förening som jag valt att stötta genom Bingolotto, nämligen IFK Ölme. En anrik förening som biblades 1942 av en herre vid namn Bengt Wirén. I denna förening har jag fått vara med om så många olika sportsliga framgångar. Säsongen 2004 bland annat hade vi ett fysiskt starkt lag, ett lag som det nästan varit omöjligt att få hål på. När serien var slut stod på samma poängskillnad som Degerfors och var nära att få kvala upp till superettan.

Året efter gjorde laget stor succé i Svenska Cupen där vi gick väldigt långt. I omgång 4 fick vi allsvenska Kalmar FF som motståndare. En match som med facit i hand blev en stor snackis i fotbollssverige. Vi som var där vet vad vi snackar om. Tusentals besökare och en otroligt härlig stämning. Matchhjältar blev Marcus Hedqvist och Armin Mustavic. Kalmar fick en straffspark i den första halvleken, en straff som Fabio Augusto missade. Med den absolut sista sparken i andra halvlek kvitterade Ölme och tvingade fram en förlängning som blev mållös. På straffar vinner man dock sensationsartat med 6-5.

IFK Ölmes mest kände fotbollsspelare Magnus ”Manne” Johansson som spelat i A-landslaget, OS-laget i Barcelona 1992 och i Svenska Mästarlaget IFK Göteborg. Han har även spelat som proffs i högsta ligan i Holland där han gjort succé i laget Groningen.

De senaste åren ha vi spelat mestadels i div 3. Men säsongen 2020 ramlade vi ur och ner i div4. Pga olika anledningar har vi nu begärt oss ner i div7 för en nystart. Men även detta kan vara spännande.

Mogna män med skivkontrakt

12 maj

Nu har dansbandet Mogna Män fått skivkontrakt. Det är Thomas Engström på Roaddust Records som säger välkommen till ett av de bästa mogendansbanden – Mogna Män. Dansbandet med medlemmar från Bengt Hennings, Tommy Elfs, Pilebos m.fl Skivan ”En del har solsken” som de släppte i höstas kommer släpps digitalt på Spotify, Apple Music, YouTube och iTunes den 5 juni.

Alvenfors släpper Rena rama ding dong

12 maj

När årets bidrag till Melodifestivalen framfördes under flera helger i tv i våras, fastnade Alvenfors lite för den grymt ”catchiga” låten ”Rena rama ding dong” med Eva Rydberg och Ewa Roos. Duktiga producenterna Anders Wigelius och Robert Norberg har hjälpt dom att göra en riktigt svängig danslåt av den. Bandet släpper den digitalt 28/5 på Spotify m.fl plattformar.

Missa inte att förhandsspara den på länken nedan…!

https://orcd.co/alvenforsrenaramadingdong