Dansbandsdeluxe ger sig ut på turné i sommar

8 jun

Den 21 september blir det turnépremiär för en av Sveriges största och fullmatade dansbandsturnéer ”Dansbands Deluxe” där hitsen står i centrum. Från Aj aj aj till Inget stoppar oss nu. Mängder av starka Svensktoppslåtar som sjungs av originalartisterna från förr, i en sällan skådad lyxförpackning med några av våra största dansbandsstjärnor i ledning av hela Sveriges dansbandsexpert, programledaren Thomas Deutgen.

Till turnén samlas Tony Ljungström (Black Jack), som i dryga 30 år sjöng i legendariska filmen Black Jack. Självklart gör han Inget stoppar oss nu från filmen. Monia Sjöström (Grönwalls), som ända sedan 90-talet frontat i populära Grönwalls och inte minst med Du ringde från Flen. Paul ”Paljett” Sahlin, känd som tonårsidol på 70-talet under namnet Paul Paljett. Självklart åker paljettkostymen på när han sjunger Guenerina. Lena Påhlsson (Wizex), dansbandsdrottning i över 15 år i Wizex. Långliggare på Svensktoppen med Mjölnarens Irene. Göran Lindberg (Matz-Bladhs, Tonix), nestorn från fyra decennier med Tonix och Matz-Bladhs med bl a hits som Vindens melodi och Ljus och värme. Erica Sjöström (Drifters) som i 20 år sjungit i Drifters. Hon körar, spelar saxofon, dragspel, flöjt. Husbandet leds av kapellmästaren Lasse Persson tillsammans med några av landets rutinerade musiker, som turnerat med i stort sett alla svenska artister och även spelat i Allsång på skansen under såväl Lasse Berghagen som Anders Lundins ledning.

– Det finns nästan ingen så stark musikstil som dansbandsmusiken. Den skapar känslor, bygger broar och bokstavligt talat för människor samman. På dansgolvet är alla lika, gammal som ung. Inte minst nu under pandemin har det visat sig hur mycket musiken betyder och hur saknad den är. Nu går vi in i landets konserthus och bjuder på en lyxig show med alla dessa fantastiska artister som tillsammans står för en betydande del av landets samlade dansbandshistoria, säger Thomas Deutgen som i snart 15 år jobbat på heltid med dansband i olika former från radio/tv till egna evenemang, säger Thomas Deutgen som i snart 15 år jobbat på heltid med dansband i olika former från radio/tv till egna evenemang.

Medverkande: Thomas Deutgen, Tony Ljungström (Black Jack), Monia Sjöström (Grönwalls), Paul ”Paljett” Sahlin, Lena Påhlsson (Wizex), Göran Lindberg (Matz Bladhs, Tonix), Erica Sjöström (Drifters).

– Det känns väldigt roligt att få åka på turné med de här kollegorna. Flera av dem är ju mina gamla idoler. Och nu förstår jag hur mycket låtarna betyder för människor. T ex Inget stoppar oss nu har streamats över 35 miljoner gånger. Det här blir en fullträff för publiken, säger Tony Ljungström.

Thomas Deutgen medverkar i TV4s ”Efter Fem” måndag den 7 juni 2021.

Turnéplan: ”Dansband Deluxe” 2021
21 SEP VARA, KONSERTHUSET PREMIÄR (VARAKONSERTHUS.SE)
22 SEP VÄXJÖ, KONSERTHUSET (TICKSTER.COM)
23 SEP KARLSHAMN, STADSTEATERN (TICKETMASTER.SE)
26 SEP YSTAD, TEATERN (EVENTIM.SE) KL 14.00 OCH 18.00
18 OKT HÄSSLEHOLM, KULTURHUSET (NORTIC.SE)
19 OKT KARLSTAD, SCALATEATERN (TICKETMASTER.SE)
20 OKT UDDEVALLA, ÖSTRABOTEATERN (TICKETMASTER.SE)
21 OKT KUNGSBACKA, TEATERN (TICKETMASTER.SE
04 NOV LULEÅ, KULTURENS HUS (TICKETMASTER.SE)

05 NOV SKELLEFTEÅ, SARA KULTURHUS (TICKETMASTER.SE)
06 NOV SOLLEFTEÅ, HALLSTABERGET (HALLSTABERGET.SE)

Mona G bjuder härlig musik i sommar

8 jun


Foto: Hans Persson Ateljé Braun

Sångerskan Mona G kommer i sommar att ge sig ut på lite spännande spelningar. Med sig i bagaget har hon som vanligt ett knippe omtyckta låtar som finns med på hennes skivor. Hon kommer så klart att bjuda på sin nya singel ”När änglarna tar vid”.

Olsonska Gården i Torsås kommer hon besöka den 8 augusti Hon startar första halvlek 14.30 och sedan blir det lite kaffepaus. Mona hälsar att hon så gärna vill sitta en stund och umgås med de kära vänner som alltid är trogna och kommer för att lyssna. Avslut blir det ca 16.00

Sen kan jag avslöja att Mona G dagen kommer återuppstå de 22/8 i Vetlanda. Mer detaljer om detta längre fram.

Två dansbandskvällar på Grevieparken i sommar

8 jun

Grevieparken återöppnar med konserthelg efter vårens stora succé med den streamade dansgalan. En av skillnaderna nu är att man kommer sälja unika biljetter så att den som vill får närvara på plats. Banden som uppträder denna kväll är Streaplers, Donnez och Callinaz, Värd för båda kvällarna är Thomas Deutgen och Joakim O. Agerskov. Lördagens föreställning kommer även att streamas i samarbete med tidningen FÅR JAG LOV. Observera att samtliga kvällar är konsertkvällar. Ingen möjlighet till dans kommer finnas.

Bokning av biljetter: info@grevieparken.se eller telefon 0431 – 36 11 51
Telefontid onsdag och fredag kl. 10.00-12.00

Fredag 2/7
Utomhuskonsert med mat och ölområde
Pris 495 kr/person
18.00 Parken öppnar
19.00 Plats på scen för Streaplers
19.40-20.10 Paus
20.10 Plats på scen för Callinaz
20.50-21.20 Paus
21.20 Plats på scen för Donnez
22.00 Parken stänger

Lördag 3/7
Inomhuskonsert med tvårätters
Pris 695 kr/person
17.30 Parken öppnar för matservering
19.30-21.45 Konsert/Stream Streaplers, Callinaz och Donnez
22.00 Parken stänger

Allsång i Kungälvsparken

8 jun

Nu har Kungälvs Parken varit öde i snart 2 år. Men nu är det dags igen! Den 11 juli öppnar vi för Allsång och underhållning med Quiz för ca. 400 numrerade sittplatser. Peter Linde med orkester underhåller. Fd. Lasse Stefanz sångare Lasse Sigfridsson och Towe Widerberg fd sångare i Streamers kommer stå för underhållningen.