Gamla Polare till Liljedal

28 jul

Kl 17.00 idag håller bandet Gamla Polare en konsert för sittande publik. Platsen är hamnen i Liljedal

Arvingarna på Allsång på Skansen

27 jul

Missa inte Arvingarna som deltar i Allsång på Skansen i SVT1 kl 20.00
De kommer även delta i den extra Allsångskvarten på SVT Play med start 21.00

Kikki med ny singel

25 jul

Nu kommer Kikki Danielssons nya och efterlängtade singel, “Några steg på botten” – en låt som tar vid där hennes albumtrilogi “Painted Lady” avslutades och där hon återvänder till svenskan. Singeln kan beskrivas som folkhemscountry och tillsammans med Kikkis röst och uttryck ger den oss en naken, uppriktig och samtidigt trösterik betraktelse om livets villkor och förgänglighet.

“Några steg på botten” släpps på Miss Decibel Recordings/Sound Pollution Distribution och är det första smakprovet från hennes kommande album. Ännu en gång har Sören “Sulo” Karlsson skräddarsytt text och musik till en av våra mest älskade artister och countryröster

Sommaren bjuder också på några konserter med Kikki och hennes musiker:
30-31/7 – Vinöns värdshus, Odensbacken
6/8 – Eds countryfest, Dals-Ed
11/9 – Sölje Herrgård, Arvika

Missa henne heller inte i Lotta på Liseberg den 26/7 och Bingolottos Sommarkväll den 8/8.

Framed till Malmöns Brygga

22 jul

Nu på söndag den 25 juli klockan 18.00 kör Framed ett lite akustiskt spontan gig med lite ”Tralla mä ” låtar på ”Malmöns Brygga” som ligger på Bohus Malmön.
bandet hoppas att ni dyker upp i den här fina miljön i hjärtat av Bohuslän.

Trevlig allsångskväll med Kristinehamns Dragspelsklubb

22 jul

I torsdags den 15 juli var det dags för årets första Allsång vid vackra Kristinehamns Hembygdsgård. För det hela svarade Kristinehamns & Varnums Hembygdsförening. För själva musicerandet svarade Kristinehamns Dragspelsklubb. Detta var den första av två allsånger. Det blev med facit i hand en mycket trevlig kväll med lagom mycket folk som sjöng med i låtarna. En bra blandning mellan klassiska allsångspärlor samt några dansbandsklassiker. Jag gillar låtar av Lasse Dahlkvist, Evert Taube och Lasse Berghagen. Det är liksom sommar för mig.

I pausen serverades det korv, dricka och kaffe.

Det såldes även lotter till förmån för föreningens verksamhet. Byggnaderna på hembygdsgården är stort renoveringsbehov så varje krona de får in är välkommet. Vill du stötta föreningen kan du betala in en slant på deras bankgirokonto 5981-4475 och märka det med gåva.

Det hela artade sig till en mycket trevlig kväll där jag är övertygad om att alla var nöjda och glada. Jag längtar redan till nästa kväll

Vacinspruta och fika på Rotnäs Gård

22 jul

Nu kan jag stolt meddela att jag fått spruta nummer två. Pfiser blev det även denna gång. Allt gick smärtfritt och mycket välordnat till på KCCC. Karlstad Congress Culture Centre som är en konferensanläggning i Haga i Karlstad med Klarälven på norra sidan och Pråmkanalen på den västra. Mycket fin byggnad. Men det var olidligt varmt att sitta och vänta efteråt. Tur att man hade med sig lite vatten.

Efter att vaccinationen var klar åkte vi för en fika på Rotnäs gård som ligger 1,3 mil norr om Karlstad på vägen mot Filipstad.

I ett sädesmagasin från 1800-talet på Rotnäs gård finns Rotnäs gårdsbutik. Här finner du ett café och en gårdsbutik med inredningsartiklar. Det finns gott om sittplatser i den fina lantliga utomhusmiljön och även inne i den vackra sädesbyggnaden. Vackert inrett och gott hembakat bröd och det finns även lättare rätter om du är lite mer hungrig.

Det var mycket gott fika i form av god glass och goda våfflor. Ett ställe jag varmt kan rekommendera. Efter detta kryssade vi på småvägar hemåt Kristinehamn. Härligt att åka på dessa småvägar på landsbygden och se vart man kommer. I bland är det nästan så man kör på en del bostadstomter.

Lasse Stefanz till Svängsta

21 jul

Onsdag den 28 juli kommer dansbandet Lasse Stefanz till Svängsta i Blekinge och BM Design.

Det finns biljetter kvar till vårt coronasäkrade event. Insläpp 17.30 och konsertstart 19.00.

Mat och dryck från Kronolaxen och biljetter bokas via ticketmaster.se.

En regnig bilträff vid Lunedets Camping

20 jul

Hä kommer det lite bilder från Lunedets motorkvällar som de har vid sitt café. Tisdagar hela sommaren, motorträffar kl. 18.00

Lunedet och Knappfors är karlskogabornas friluftsområde och ett av Karlskogas stora besöksmål med badplatser, vandringsleder, camping, kaffe- och matservering och historiska kulturbyggnader vid Bergslagskanalen.

Just denna kvällen var det lite regnigt men det var ändå en hel del folk somt trotsade vädret och dök upp ändå. Kvällen avslutades på Sibylla Karlskoga. Detta eftersom det var så lång kö till fikat i Lunedet. Annars har de mycket gott fika där.

Mariana blir sångerska i Bennix

20 jul

Nu är allt klart och jag har glädjen att berätta att Mariana Nilsson blir ny sångerska i Bennix orkester. På sin facebooksida säger hon att det känns fantastiskt kul och hon ser fram emot att hänga med dessa grabbar. Mariana har tidigare sjungit i banden Soundex och Marianas. Jag lyfter på hatten och önskar lycka till.

Robin Kopatsch har avlidit

20 jul


Foto: Bennrix orkester

Jag har nåtts av det tråkiga beskedet att Robin Kopatsch, medlem i Bennrix har avlidit. Han blev 50 år.

Så här skriver bandet på sin fb-sida:

”Vår käre trumslagare Robin har hastigt lämnat oss i stor saknad. Du kommer för alltid finnas med oss i BENNRIX”.

Streaplers till Brunnsparken Örebro

20 jul

Nu kan jag meddela en rolig nyhet för alla er som gillar Brunnsparken Örebro och dansbandet Streaplers. Håll utkik gott folk och boka in 21 augusti i kalendern! Då blir det ett sittande evenemang med det härliga gänget i Streaplers.
Biljetter kommer.inom de närmaste dagarna så håll utkik!

(Hade världen varit normal hade det förresten varit dans med Streaplers just idag, tisdag vecka 29)

Vikingarna gästar Allsång på Skansen

20 jul

Idag den 20 juli gästar det klassiska dansbandet Vikingarna allsången på Skansen. De kommer bjuda på några riktiga klassiker och så klart en allsång som vi alla kommer känna igen och kan sjunga med i.

Programmet sänds kl 20.00 i SVT-1 och NRK2 samt på SVTplay.

Digital allsång med Thomas och Monia

19 jul

Idag den 19 juli kl 19.00 blir det allsång i Brunnsparken Ronneby

Kvällens gäster är Monia Sjöström från Grönwalls och Thomas Lindberg från Wizex

Livestream med familjen Sigfridssons

19 jul

Idag den 19 juli kl 19.00 kommer familjen Sigfridsson att ha en livestream. Det kommer att ske från deras konsert hos Darins gelateri i Yngsjö.

Streaplers på Malungs digitala dansbandsvecka

18 jul

Den 19 juli är det premiär för Årets dansbandsvecka i Malung. Likt förra året kommer den se lite annorlunda ut i år. Sex av Sveriges största dansband spelar live under sex kvällar. Spelningarna på cirka 1,5 timme varvas med tävlingar, intervjuer och andra inslag med fokus på dans och dansband.
Digitala Dansbandsveckan Live kommer att sändas gratis på Dansbandsveckans Facebooksida mellan kl. 19.00-21.00. Konserterna kommer också kunna upplevas live på Dansbana 2 i Orrskogen, Malung.
Och premiärbandet är Streaplers.

Se sändningen live här

Övriga band denna vecka är:
Tisdag 20/7: Donnez
Onsdag 21/7: Blender
Torsdag 22/7: Martinez
Fredag 23/7: Callinaz
Lördag 24/7: Sannex

Glade Glenn till Granbergsdal

18 jul

Den 8 augusti kommer Glade Glenn till Granbergsdals Hytta igen. Glenn Sundberg är hans artistnamn, Glade Glenn kommer från Bengt Nordlund, programledare i dåvarande Café Norrköping. Glenn har spelat dragspel sedan 5 års ålder och spelar fortfarande ofta och gärna på detta instrument. När han inte turnerar eller är på resande fot så ljuder dragspelet hemma i Bettna i Södermanland.

Under åren så har han spelat med olika orkestrar, bland annat Sundbälgarna Efter att ha spelat dansmusik och underhållit med min enmansshow lade jag orkesterverksamheten på hyllan 1986. Sedan dess är han underhållare på heltid. Engagemangen varierar.

Det är olika platser nästan varje gång, t. ex gator, torg, möten, kyrkor, köpcentra, färjor, båtar, servicehus, radio och TV. Det ”stora” genombrottet kom 1991 efter sju Café Norrköping program. Sedan dess så har det blivit 15 TV-program.

Efter detta har den geografiska spridningen på engagemangen blivit stor. Programmen växer fram direkt på scenen beroende på vilken publik som lyssnar. Visor, egna och andras, melodier i dur och moll och mycket dragspel förstås! Allsång, frågesporter och skrönor kan ibland också ingå i programmet.

Sommarprogrammet 2021
18/7 Vismakarna
25/7 Leif Lindén
1/8 Erik och Malin Näsman
8/8 Glade Glenn
15/8 Birgerssons damorkester
22/8 Kent Lundberg

Ledig basist finnes

17 jul

Se hit alla dansband som söker en bra och stadig basist.

Håkan ”nödde” Nöjd , med 50 års (i år, började 1971) erfarenhet på vägarna inom dansband, söker nu jobb inom mogen-dansband som basist. Han har spelat i Cavalkad, Jontez och senast i Lövgrens. Han bor i Norrköping. Har haft körkort före 96 så han får köra B-reggad buss. Har all utrustning som krävs för ett turnéliv.
Är bland dom bästa basister inom detta område som vi kallar ”mogensvängen”. Han vet hur det ska spelas, svänger hejdlöst, bra på stämmor. Vid intresse så kan ni kontakta mig så kan jag föra kontakten vidare.

Christer Eriksson programleder P4 Dans

17 jul


Foto: Lena Callne

Kapellmästare i Lasse Stefanz, tillhör en högst exklusiv skara i Sverige som har en platinaskiva på väggen. Det innebär mer än en miljon sålda exemplar av en platta. Men Christer Ericssons liv är inte bara musik. Hundintresset är stort – det är inte sällsynt att se honom på promenad med inte mindre än 14 labradorer.

När han är programvärd i P4 Dans bjuder han in lyssnaren till sitt arbetsrum i Kristianstad bland travar av CD-skivor, som han väljer guldkorn från. Christer Ericsson kom tidigt med i gruppen som bildades för mer än 55 år sedan och målmedvetet jobbat sig upp till toppen. Idag betraktas Lasse Stefanz som Nordens största dansband.

Han är en låtskrivare av rang; den första svensktoppsettan kom till honom på några minuter under en iskall vinterdag på den skånska slätten. Det är ett av många minnen han delar med sig av under nästan 100 minuter tillsammans med P4 Dans-lyssnaren.

Källa: P4 Dans

Motorkväll i Björneborgs Folkets Park

17 jul

Här kommer det en drös med bilder från en motorkväll i Björneborgs Folkets Park. Björneborg, Värmlands Björneborg, är en tätort i Värmland, cirka 12 km sydost om Kristinehamn och cirka 12 km sydväst om Degerfors, vid sjön Vismen. Scana Steel Björneborg AB som håller på med(grovsmide) är största arbetsgivaren. Här på orten finns skola, förskola, idrottsplats, en pizzeria och en matafär. Ett fint folkets hus och så klart en jätte fin folkpark.

Här håller man med motorkvällar måndagar under sommaren. Jag passade på att besöka parken under en av deras kvällar. Det blev lite bilder både på fina bilar och så klart lite bilder från denna otroligt fina välbevarade park.

Magnus Franzén till Visselfjärda

16 jul

Torsdagem den 22 juli kl 18.30 kommer Magnus Franzén till Torsbogården i Visselfjärda. Visselfjärda ligger utanför Emmaboda i Småland
Magnus har varit medlem i band som Martinez, Glenn-Endys, Jontez och Thorleifs samt Carina Jaarneks.

Micke Ahlgrens distdans 8

15 jul

Ikväll den 15 juli kl 19.00 kommer Micke Ahlgrens att ha en livestream på sin facebooksida.
Missa inte detta.

Utebliven glass vid Berget i Degerfors

14 jul

Laddade vid trevliga Berget i Degerfors. Här är det fint bara strosa runt. Dessvärre var jag här väldigt sent så allt förutom caféet var stängt. Men jag tänkte att det gör inte så mycket. Man kan ju alltid ta lite fina bilder och njuta av en glass. Glass ja…. Nu kommer man till det där tråkiga när man är allergiker som mig. Jag är ju som en del av er vet allergisk mot all form av nötter, mandel och choklad. Så det här med att köpa glass är inte helt enkelt.

Choklad verkar vara ett mycket populärt ämne som man gärna doppar glassar i och fyller igen strutar med för att få mer stabilitet. Såg en trevlig glass som heter ”ordgubbsstrut” som innehåller Jordgubbsglass med jordgubbssylt. Men vad bra, det lät ju gott. Men så börjar man lusälsa innehållsförteckningen: ”choklad (blockchoklad [socker, kakaomassa, kakaosmör, solroslecitin], cocosfett, solrosolja, kakao), arom.” Där försvann den. Sen fanns det någon lunchbägare men vanilj som ja ja.. också innehåll nötter och choklad. Men ”Stråbärry” den borde väl kunna funka eller nej den var visst doppad i vit choklad. Och Kling Glasa ”Vaniljstång” finns inte med på karan. Och lakritsglassen var tydligen slut. Suck…. så det blev att vandra ut från cafét glasslös. Ingen skugga skall falla på Berget Degerfors eller Kling Glass. Jag vill bara belysa hur enkelt det är att köpa glass som allergiker. Men har de lösglass är Klings Glass oslagbar. Godare glass får man leta efter.

Och nu mina vänner har jag inte nämnt hur enkelt det är att hitta bakverk utan mandel, nötter eller choklad. Det slutar oftast med en kanellbulle eller en ostfralla. NU har jag fikat här flera gånger tidigare och här vet jag att det finns en del att välja på, även för mig som allergiker.

Christina Lindbergs uppträder på Kulijuli

13 jul

Ett hyllningsprogram till nöjeslegenden Olle Larsson med grymma artister och härliga gäster. Första programmet av tre.
Länk till sändningen: www.kulijuli.se/kulijuli-2021/live
Artister: Clara Klingenström, Jan Johansen, Christina Lindberg, Debbie Louis, Jennie Rosengren samt Nina Åkerlund.
Gäster: borgmästare Mats Sander, HX-general Jonas Stoltz, artist Maja Gullstrand, Kulijuli-legendar Tommy Ebersjö, samt HIF:s klubbdirektör Joel Sandborg.
Husbandet: Peter Berglund, Johan Pihleke, Magnus Östrand och Kim Bergkvist.

Kulijuli är ett årligen återkommande nöjesarrangemang i Slottshagen i Helsingborg. Underhållningen har pågått varje sommar sedan 1969 och är kostnadsfri för besökarna.
I år genomförs ej evenemanget i Nöjesgrytan, utan visas istället på TV och på nätet: Sundskanalen, Helsingborgs Dagblad, Helsingborgs City på Facebook samt på www.kulijuli.se/kulijuli-2021/live.

En tur till Mullhyttan

13 jul

Det blev en tur till Mullhyttan för en fika denna eftermiddag. Mullhyttan är en tätort i Lekebergs kommun i Örebro län, belägen vid foten av södra Kilsbergen, i Västernärke.
Strax söder om Mullhyttan ligger högmossen Skagerhultsmossen. Mossen är ett naturreservat sedan 1982. 6 kilometer nordväst om samhället ligger sjön Multen, med flera olika badplatser bland annat NF Bergslagens Solsport nakenbad Trumön. Föreningarna Mullhyttans IF och Mullhyttans bygdeförening bedriver en bred verksamhet på orten. Mullhyttan kallas ofta ”Porten till de blå bergen”.

Varje år som är ”normalt” år hålls här en välbesökt marknad. På grund av rådande läge så har man ställt in den två år på raken.

Här blev det fika hos butik och café 4 systrar. Det gamla missionshuset i Mullhyttan, har blivit deras egen återbrukscentral. I trivsam miljö kan du sitta ner och läsa en god bok, njuta av stillheten med en kopp kaffe och botanisera bland udda och annorlunda inredningsdetaljer. Grunden för sortimentet i butiken är gamla och slitna prylar och möbler som får ett nytt liv och ibland helt ny funktion genom pigg re-design. De som driver butiken tror nämligen på att både prylar och människor är värda en andra chans i livet. Särskilt stolta är de över uddastolarna med samlingsnamnet Paus, återbruksidéer som fått namnet Duga samt speglar som går under namnet Unik. Passa också på att fynda härlig textil från 60- och 70-talet.

Men glöm för allt i värden inte att fika på deras hembakta goda bakverk. Det samkade gudomligt gott. Det blev en härlig eftermiddag och bilderna till trots så att vi uppehåll hela tiden.