Ledig basist finnes

17 jul

Se hit alla dansband som söker en bra och stadig basist.

Håkan ”nödde” Nöjd , med 50 års (i år, började 1971) erfarenhet på vägarna inom dansband, söker nu jobb inom mogen-dansband som basist. Han har spelat i Cavalkad, Jontez och senast i Lövgrens. Han bor i Norrköping. Har haft körkort före 96 så han får köra B-reggad buss. Har all utrustning som krävs för ett turnéliv.
Är bland dom bästa basister inom detta område som vi kallar ”mogensvängen”. Han vet hur det ska spelas, svänger hejdlöst, bra på stämmor. Vid intresse så kan ni kontakta mig så kan jag föra kontakten vidare.

Christer Eriksson programleder P4 Dans

17 jul


Foto: Lena Callne

Kapellmästare i Lasse Stefanz, tillhör en högst exklusiv skara i Sverige som har en platinaskiva på väggen. Det innebär mer än en miljon sålda exemplar av en platta. Men Christer Ericssons liv är inte bara musik. Hundintresset är stort – det är inte sällsynt att se honom på promenad med inte mindre än 14 labradorer.

När han är programvärd i P4 Dans bjuder han in lyssnaren till sitt arbetsrum i Kristianstad bland travar av CD-skivor, som han väljer guldkorn från. Christer Ericsson kom tidigt med i gruppen som bildades för mer än 55 år sedan och målmedvetet jobbat sig upp till toppen. Idag betraktas Lasse Stefanz som Nordens största dansband.

Han är en låtskrivare av rang; den första svensktoppsettan kom till honom på några minuter under en iskall vinterdag på den skånska slätten. Det är ett av många minnen han delar med sig av under nästan 100 minuter tillsammans med P4 Dans-lyssnaren.

Källa: P4 Dans

Motorkväll i Björneborgs Folkets Park

17 jul

Här kommer det en drös med bilder från en motorkväll i Björneborgs Folkets Park. Björneborg, Värmlands Björneborg, är en tätort i Värmland, cirka 12 km sydost om Kristinehamn och cirka 12 km sydväst om Degerfors, vid sjön Vismen. Scana Steel Björneborg AB som håller på med(grovsmide) är största arbetsgivaren. Här på orten finns skola, förskola, idrottsplats, en pizzeria och en matafär. Ett fint folkets hus och så klart en jätte fin folkpark.

Här håller man med motorkvällar måndagar under sommaren. Jag passade på att besöka parken under en av deras kvällar. Det blev lite bilder både på fina bilar och så klart lite bilder från denna otroligt fina välbevarade park.