Framed till Malmöns Brygga

22 jul

Nu på söndag den 25 juli klockan 18.00 kör Framed ett lite akustiskt spontan gig med lite ”Tralla mä ” låtar på ”Malmöns Brygga” som ligger på Bohus Malmön.
bandet hoppas att ni dyker upp i den här fina miljön i hjärtat av Bohuslän.


Publicerad: 2021-07-22 17:36:20

Trevlig allsångskväll med Kristinehamns Dragspelsklubb

22 jul

I torsdags den 15 juli var det dags för årets första Allsång vid vackra Kristinehamns Hembygdsgård. För det hela svarade Kristinehamns & Varnums Hembygdsförening. För själva musicerandet svarade Kristinehamns Dragspelsklubb. Detta var den första av två allsånger. Det blev med facit i hand en mycket trevlig kväll med lagom mycket folk som sjöng med i låtarna. En bra blandning mellan klassiska allsångspärlor samt några dansbandsklassiker. Jag gillar låtar av Lasse Dahlkvist, Evert Taube och Lasse Berghagen. Det är liksom sommar för mig.

I pausen serverades det korv, dricka och kaffe.

Det såldes även lotter till förmån för föreningens verksamhet. Byggnaderna på hembygdsgården är stort renoveringsbehov så varje krona de får in är välkommet. Vill du stötta föreningen kan du betala in en slant på deras bankgirokonto 5981-4475 och märka det med gåva.

Det hela artade sig till en mycket trevlig kväll där jag är övertygad om att alla var nöjda och glada. Jag längtar redan till nästa kväll


Publicerad:

Vacinspruta och fika på Rotnäs Gård

22 jul

Nu kan jag stolt meddela att jag fått spruta nummer två. Pfiser blev det även denna gång. Allt gick smärtfritt och mycket välordnat till på KCCC. Karlstad Congress Culture Centre som är en konferensanläggning i Haga i Karlstad med Klarälven på norra sidan och Pråmkanalen på den västra. Mycket fin byggnad. Men det var olidligt varmt att sitta och vänta efteråt. Tur att man hade med sig lite vatten.

Efter att vaccinationen var klar åkte vi för en fika på Rotnäs gård som ligger 1,3 mil norr om Karlstad på vägen mot Filipstad.

I ett sädesmagasin från 1800-talet på Rotnäs gård finns Rotnäs gårdsbutik. Här finner du ett café och en gårdsbutik med inredningsartiklar. Det finns gott om sittplatser i den fina lantliga utomhusmiljön och även inne i den vackra sädesbyggnaden. Vackert inrett och gott hembakat bröd och det finns även lättare rätter om du är lite mer hungrig.

Det var mycket gott fika i form av god glass och goda våfflor. Ett ställe jag varmt kan rekommendera. Efter detta kryssade vi på småvägar hemåt Kristinehamn. Härligt att åka på dessa småvägar på landsbygden och se vart man kommer. I bland är det nästan så man kör på en del bostadstomter.


Publicerad: