Tom Käldström till Matz Bladhs

17 dec


Foto: Pelle Larsson

”Matz Bladhs” med över 50 år på scen räds inte förnyelse. Med över 1 miljon sålda skivor och drygt 8 000 spelningar runt om i hela Norden räknas de sedan länge till den absoluta dansbandseliten. Nu växlar bandet upp än en gång genom att värva populära frontfiguren Tom Käldström från Finlands största dansband ”Tommys”.

Under våren 2022 släpper ”Matz Bladhs” ett nytt studioalbum och beger sig ut på en större turné runt om i Norden. Ytterligare info och turnéplan presenteras i januari.

– När frågan från ”Matz Bladhs” kapellmästare Niclas Olén kom trodde jag först inte det var sant. Bandet är i det närmaste levande legendarer och ett utav dansbandsmusikens grundfundament. För att jag helhjärtat ska kunna gå in i satsningen i Sverige med ”Matz Bladhs” lägger vi nu ned ”Tommys”, vi sätter punkt efter 30 år, säger Tom Käldström.

Tom Käldström är ett minst sagt välkänt ansikte i branschen och har gjort sig ett namn som mångfasetterad musiker likväl som producent. ”Matz Bladhs” i sin tur har rönt stora framgångar på bland annat Svensktoppen med inte mindre än 16 låtar på listan. Med senaste medlemsvärvningen räknar man med nya list- och försäljningsframgångar. Under år 2022 deltar man bland annat i större musikaliska tävlingssammanhang, släpper ett nytt album och lägger ny historia till 53 år av framgång.

Matz Bladhs: Lars-Olof ”Lollo” Karlsson, Niclas Olén, Mats Kärrlid och Tom Käldström

Källa: Werecki Promotion Company


Publicerad: 2021-12-17 10:58:17