En kväll vid Kvarndammen

26 jan

Här om dagen besökte jag Fyndboa hr i Kristinehamn. Det är en stor second hand butik. När jag skulle ta bussen hem plåtade jag dessa bilder från Kvarndammen.

Dolbyz är på gång igen

26 jan

Får jag lov att presentera Dolbyz.
Ni som har lyssnat,följt dem tidigare vet säkert om att de gör comeback 2023 ute på scenen. Följ bandet via instagram och facebook för uppdateringar.

Brogrens Vi har va’d i Öja

26 jan

Brogrens har släppt en ny singel. Det är den svenska klassiska kultlåten ”Vi har va’d i Öja” som blev en svensk landsplåga av det skånska dansbandet ”Trivs me Brogrens”.

Nu 25 år senare har alltså låten fått nytt liv. En ny och fräsch version producerad av Donald Laitila i Donnez.

Personligen tycker jag att Brogrens gör låten rättvisa i det nya arrangemanget. Och självklart sjunger Melissa på Skånska. Något annat hade varit otänkbart när det gäller denna låten.

Samtidigt så passar bandet på att skicka en hyllning till Jan-Erik Brogren, som var den drivande kraften i ”Trivs me Brogrens”.

Brogrens har fått en nystart med Melissa Brogren Larsson som sångerska och mottagandet av den svenska dansbandspubliken har varit mycket bra. Bandet går från klarhet till klarhet. 2022 gjorde de stor succé på Dansbandsveckan i Malung och det är klart att bandet skall få komma tillbaka i år.

Lions dansgala på Arken Mariehamn

26 jan

Lördag 4 februari är alla dans- och festsugna välkomna till Arken på Mariehamn
Då arrangerar Lions Club Mariehamn sin traditionella dansgala i samarbete med Hotell Arkipelag, så ta med dina vänner och kom på dans!
Uppe i festvåningen spelar dansbanden Matz Bladhs och Högtryck nonstop från kl. 21:30.
I lobbybaren är det The HubCaps som rockar så taket lättar från kl. 23, och då öppnar även nattklubben där kvällens discjockey Dj Simolin mixar musiken ända fram till kl. 03:30 när barerna stänger.
Ni köper förköpsbiljetterna/danspassen samt supékorten i receptionen på Hotell Arkipelag. Bordsbokning görs samtidigt som köp av supékort.
Supékort 55€ + danspass 20€
Vi säljer även danspass i dörren under galakvällen.
Överskottet från entréintäkterna går oavkortat till Lions hjälpverksamhet.
Med andra ord, som gäst på dansgalan så hjälper du Lions hjälpa!
Årets meny:
Gravad siktartar, skärgårdslimpa, picklad fänkål och dillolja
Oxfilé, konjakspepparsås, confiterad potatis, grönkål och haricots verts
Valrhonakaka, gammaldags vaniljglass, blodapelsinpulver
Varmt välkomna!

En loppistur till Pingstkyrkans Second hand Kristinehamn

26 jan

I lördags blev det en tur till Pingstkyrkans Loppis i Kristinehamn. Det ligger på stadsdelen Marieberg. Här kan man två dagar i veckan fynda massor med olika ting.
Själv blev det lite skivor med hem. Kan rekommendera ett besök här. Se öppettider och adress längst ner i inlägget.