Blekingegrabbarna i Orient bjöd på dansgodis

1 jul

En ljummen sommarkväll förvandlades Degerfors Folkets Park till en dansande oas när dansbandet Orient intog scenen. Bandet, som har sina rötter i den charmiga fiskebyn Nogersund på Listerlandet i Sölvesborgs kommun, levererade en kväll fylld av musik, dans och glädje.

Orient, som grundades 1978, har en lång och rik historia bakom sig. Genom åren har bandet haft flera olika medlemmar och spelat på heltid i diverse sammanhang, från kryssningsfartyg till restauranger.

Idag består Orient av två rutinerade musiker Lars-Göran Andersson och Roland Andersson som tidigare har turnerat runtom i landet som trubadurer, coverband och dansband.

Det var första, men absolut inte sista gången, jag såg Orient live. De lovade att komma tillbaka nästa år, förutsatt att de får fler spelningar i närheten som de kan kombinera till en turné. Publiken i Degerfors kan således se fram emot ytterligare magiska kvällar med Orient.

Bandets repertoar var oerhört dansant och bjöd på en härlig mix av covers och egna låtar. Bland höjdpunkterna fanns deras egen favorit ”Om du tror att jag glömmer”, som verkligen satte stämningen på dansgolvet. Blandningen av låtar var väl genomtänkt och det var tydligt att Orient har en förmåga att anpassa sig till sin publik, vilket gjorde kvällen till en fullträff.

Stämningen i Degerfors Folkets Park var på topp. Det var en kväll fylld av dans, glädje och gemenskap, där publiken visade att de verkligen uppskattar och vill ha dans i Degerfors.

Tack till Orient för en trevlig kväll.


Publicerad: 2024-07-01 11:14:50