På semester i Sandviken

21 jul

Det var en strålande sommardag när vi, min kära familj och jag, packade in oss i bilen för att bege oss mot Sandviken. Vårt första stopp på resan var Dalahästen i Avesta, där vi började med en underbar lunch. Restaurangen låg precis vid den enorma Dalahästen. Lunchen bestod av svenska klassiker, och vi njöt av varje tugga medan vi pratade om vad som väntade oss på vår resa.

Efter lunchen fortsatte vi vår färd mot Sandviken, och vårt nästa stopp var att besöka släktingar på pappas sida. Vi träffar dem inte så ofta, men de betyder mycket för oss, och det var verkligen härligt att se dem igen. Trevligt att träff Britta, som alltid har ett leende på läpparna och en varm famn. Sedan hade Britta besök av sin dotter Victoria och hennes man Daniel. Nej, inte kungligheterna, utan hennes dotter och svärson som hade samma namn. Vi fikade och pratade om allt möjligt. Jättekul att ses.

Dagen efter bar det av till Hedesunda, där vi besökte den gamla kyrkan och Öns festplats. Kyrkan var imponerande, med sina vackra fönster och fridfulla atmosfär. Öns festplats var lika charmig, omgiven av grönska och med en fin utsikt. Parken var dessvärre stängd men det blev lite bilder genom staketet. Vi vandrade runt och njöt av den vackra naturen och det fina vädret som följde oss under hela resan.

Det blev även ett besök på Gävle Järnvägsmuseum. Där fick vi se gamla lokomotiv och vagnar. Men den upplevelsen får ni läsa mer om i ett annat inlägg.

Ett stop på resan blev besöket Högbo bruk. Denna plats är känd för sin natursköna miljö och vi blev inte besvikna. Vi promenerade runt och beundrade den välbevarade bruksbebyggelsen, de frodiga trädgårdarna och det glittrande vattnet. Det kändes som om vi hade klivit in i en annan tid, och vi njöt av varje minut. Vi tänkte fika här men tyvärr saknades det sockfria alternativ så mamma blev dessvärre utan tilltugg till kaffet. Trist att så många caféer slarvar med att ha sockerfria alternativ.

I Sandviken bodde vi på fina hotell Hedåsen som bjöd på fantastisk service. När jag bokade på hotellet blev jag uppring två timmar senare där jag blev informerade om att de av kvällarna skulle ha en hårdrocksfestval utanför hotellet. Men det var något vi inte stördes nämnvärt av. Jag stod utanför staketet och lyssnade lite i alla fall.

Sammanfattningsvis var det en fantastisk resa fylld med kärlek, skratt och vackra minnen. Sandviken och dess omgivningar bjöd på så mycket skönhet och glädje, och vi kände oss lyckligt lottade att få dela dessa stunder tillsammans som familj.


Publicerad: 2024-07-21 00:03:02