Trevlig allsång med Towe Widerberg och Erik Lihm

23 jul

Vad är mer svenskt än allsång och sommar? Denna sommar bjöd Rotnäs gård, beläget några mil norr om Karlstad, på en oförglömlig allsångskväll med allsångsledare Erik Lihm och gästartisten Towe Widerberg.

Towe Widerberg, en otroligt begåvad sångare med en imponerande karriär bakom sig, var kvällens huvudattraktion. Towe har sjungit i flera välkända band som Dancemän, Jannes, Tage Öst och Fyrklang samt Streaplers, där han var frontman. Han har även drivit sitt eget framgångsrika dansband, Towe Widerbergs, under 90-talet och en bra bit in på 2000-talet. Med en bakgrund som hovslagare och reparatör på tung industri, valde Towe ändå att följa sitt hjärta och leva på musiken, ett löfte han gav sin mor i unga år – något som tydligt visat sig vara rätt beslut.

Erik Lihm, som inte behöver någon närmare presentation, har arbetat som musiker på heltid sedan 1971. Hans resa började i Malung med bandet ”Skintones” och har sedan dess fortsatt genom flera orkestrar som Bellstars, Pelles, Spotlight och Vikingarna. Med Vikingarna spelade Erik från 1984 till bandets slut 2024, vilket gör honom till en veteran inom svensk dansbandsmusik. Erik har också komponerat och ackompanjerat ett otal artister genom åren.

Kvällen på Rotnäs gård blev en riktig succé med sånger som alla kunde sjunga med i. Towe bjöd på några av sina största hits, och tillsammans med Erik Lihm skapades en magisk stämning. Publiken njöt av klassiska allsångslåtar av bland andra Evert Taube och Lasse Dahlqvist, och Towe delade med sig av anekdoter från sin långa och framgångsrika karriär.

Strålande sommarväder, mycket folk och sångglädje gjorde kvällen komplett. Arrangörerna hade verkligen tänkt på allt för att skapa en minnesvärd upplevelse. Rotnäs gård, med sitt mysiga café i ett gammalt magasin, bjöd på hembakat fika, varma mackor, våfflor och andra läckerheter. Den lantliga utomhusmiljön och de många sittplatserna både ute och inne gjorde det lätt för alla att trivas.

Rotnäs gård erbjuder inte bara musikupplevelser. I den mysiga gårdsbutiken i ladan kan man hitta inredningsartiklar och andra trevligheter. Gården är också hem för hundar, katter och hästar, vilket bidrar till den genuina och lantliga atmosfären.

Kvällen med allsång på Rotnäs gård blev en trevlig och uppskattad upplevelse som verkligen fångade essensen av svensk sommar. Med Towe Widerberg och Erik Lihm på scenen var det en kväll fylld av musik, glädje och gemenskap. Detta är utan tvekan en tradition som vi ser fram emot att återvända till nästa år!


Publicerad: 2024-07-23 23:41:13