40-års jubilerande Thor Görans besökte Molkom

8 jul

thorguppe1501

thorguppe1502

thorguppe1511
Förra året då Thor Görans med Agneta Olsson besökte oss värmlänningar så var det syndafloder. Jisses vad det regnade. Det gjorde också att den regnrädda publiken svek. Men i år var det andra bullar. Solen lyte med all sin kraft över Molkom. Förväntan låg i luften när brorsan och jag puttrade upp längs länsväg 240 mot Molkom. I år skulle det minsann komma folk och visst kom folket i år. Det blev så många så att det blev publikrekord.

Jag och broder stannade till vid sjön en bit innan logen för att gör en liten En dansbandsmusiker vid namn Mårten Nordström i Excess döpte oss till Bröderna Brothers. Och det är under det namnet som gör små korta videohälsningar på temat dansband.

thorguppe1503

thorguppe1513

thorguppe1514

Ungefär tjugo minuter innan spelstart rullade den blåa kärran in på Upperudslogens parkering som var fylld av bilar, husbilar och husvagnar. Detta skulle bli en kanonkväll. Det var vi övertygade om. Vi betalade entrén med kort vilket man nu kan göra. Kul att dom ”hänger med” i utvecklingen.

Thor Görans med Agneta Olsson kom till logen med ett helt nytt album i bagaget. Dom har nämligen summerat 40 framgångsrika dansbandsår. Samtliga av låtarna är hämtade från bandets egna låtskrivarfenomen Peter Grundströms fantastiska och unika låtskatt. Peter kan man beskriva som skandinaviens dansbands- och svensktoppskung inom genren. Thor Görans 40 bästa låtar ryms på denna samling. Samtliga signerade Grundström från tiden 1975-2015. Och flera av dessa låtar fick vi höra live tillsammans med en rad andra guldkorn..

thorguppe1504

thorguppe1515

thorguppe1516

Vi steg in i logen där grabbarna och Agneta var på gång att starta danskvällen. Agneta blev så glad av att se oss där. Kramar och lite snack. Det märktes att de var laddade till tusen. Under första låten gick Peter ut på golvet och lyssnade av ljudet. Dom frågade senare om ljudet var okej. Härligt med band som tänker på folks öron. Efter lite justeringar så var kvällen igång. ”Ikväll är det våran kväll” och ”Kärlekens labyrint” fick inleda denna kväll. Publiken var med direkt på noterna. Broder och jag har väntat ett helt år på att dom skulle komma neråt. Dom spelar ju på deltid och gör inte så många spelningar så man får passa på när dom väl är här.

Efter den snabba inledningen blev det således lugnt i form av låtarna ”Tårar från himlen” och den svenska version av ”Ticket på to heaven” som Peter skrivit texten till. Då heter den ”Min väg genom livet”. Peter är en riktig fena på att skriva låtar tycker jag. Det hörs att det ligger en hel del arbete bakom dem. Inga hastverk där inte kan jag säga. Och det är nog därför som han har lyckats så bra som han har gjort.

thorguppe1505

thorguppe1512

thorguppe1517

I år firar bandet som jag tidigare skrivit om 40 år som dansorkester. Detta kommer man att fira stort med en stor sprakande jubileumskväll. Det kommer att bli jubileumsmiddag med gästartister, dans och underhållning. Alltsammans kommer att gå av stapeln på Hotell Lappland i Lycksele den 17 oktober. Man kommer även att hålla några jubiléumsshower i sommar. Datumen för dessa är: torsdag 23/7 kl 18.30 Sommarvågen i Örnsköldsvik och tisdag 4/8 kl 13.00 på Noliamässan i Umeå.

Åter till logen där vi var framme vid kvällens paus. Jag och broder gick ner och fikade på goda smörgåsar och god dricka. Det smakade förträffligt gott. Vilket fika man erbjuder här på Upperudslogen. Anette vet precis vad man ska erbjuda för att publiken skall trivas.

thorguppe1506

thorguppe1507

thorguppe1508

Halvtimmen senare var både vi och orkestern redo för andra halvlek. Många goa låtar kvar hade dom att spela för oss, flera signerade Peter Grundström. Om man fick önska något av kvällen så tycker jag att dom hade kunnat peta in kanske fem, sex stycken Martinezlåtar från Agnetas tid i den orkestern. Även det är en tid som varit så är jag övertygad om att många skulle uppskatta även dom låtarna. Men det kanske kommer nån gång. Men å andra sidan har dom så mycket bra material redan så det skulle bli svårt att behöva plocka bort låtar. Den ena klassikerna avlöser den andra. På scenen aviserar Agneta att hon skall bjuda på en klassiker. ”Små små ord” som Peter skrev till Berth Idoffs. ”Till min kära”, ”Livet har varit gott mot mig” är andra klassiker som Peter komponerat. Det bjöds så klart på en hel del egna Thor Görans hits.

thorguppe1509

thorguppe1510

thorguppe1518

Hur det gick till vet jag inte. Men huxflux så var vi framme vid kvällens sista dans. Peter tar till orda och tackar alla för en fantastisk fin kväll för det varma mottagandet som orkestern fått på logen. Och nu fick jag min önskan uppfylld, en mycket fin Martinezlåt i sista dansen. ”Vill du bli min” följd av ”Livets vatten”. Vi stannade kvar tog lite kort och tackade grabbarna och Agneta ordentligt. Sedan blev det lite go kôrv med brô. Efter lite prat med arrangören Annete så rullade vi så sakteliga hemåt i natten

Publicerad: 2015-07-08 11:35:43

admin