På sommarkryss med Birka

9 jul

Förra sommaren tog brorsan och jag en sommarkryssning med Birka. I år gjorde vi om det med lite nya förutsättningar. Men det höll på att gå galet. Vi hade finfina presentbrev som vi utnyttjade. Ringde och bokade och fick bekräftelsen via sms. Tänkte att jag även ville ha en specificerad bokning så jag ringde Birka och bad dem maila ut den men det kom ingen. Tänkte att ja jag har ju bokningen i telefonen så det löser sig. Men kom på dagen innan att jag likväl ville ja bokningen via mail så jag ringde dem åter igen att maila ut den. De hade fel adress. Men jag fick bokningen och fick då se att de bara bokat in en person. Så det vara bara att dagen vi skulle åka ringa dem och boka på mig också. Som tur är fanns det både plats och mat för mig. Dock hade de bokat in oss båda två igen så det var bokat för tre personer. Men huvudsaken var att vi kom i väg som planerat.

Efter att broder och jag innan studerat och kollat över tänkbara alternativ så fastnade vi för Junix i hop med Sandins. Kul då Sandins är från vårt landskap Värmland och det är en orkester som vi följt och både lyssnat och dansat till i så många år. Med den alltid skönsjungande vackra Kessy och pappa Johnny var det inget att tveka på. Sedan skulle de spela tillsammans med de härliga grabbarna från Eskilstuna i Junix. Ett band som är så otroligt duktiga att spela. Och det var första gången vill skulle se dem med deras nya trummis som tagit över efter Nisse. Bengt Åke Hermansson gjord stor succé. Kunde inte ha blivit mer rätt med ersättare. Mycket bra val.

Regnet strilade ner när jag och broder stod och väntade på bussen som skulle ta oss till Stadsgårdskajen i huvudstaden. Så kom så bussen och vi steg på. Bussen rullade iväg. Vi gjorde ett kort stop i Karlskoga att hämta upp folk. Sedan det obligatoriska stoppet i Rasta i Arboga där vi på rasta avnjöt en ljuvlig lunchbuffé.

När bussen så sakta var på väg in mot Stockholm började vädret sakta skifta från regn till sol som försökte och som lyckades tränga igenom molnen. När vi var framme passade vi att ta lite Stockholmsvyer. Vi klev sedan på båten och gick upp på däck för att avjuta lite öl/cider och lite fler fina vyer. Nu hade solen kommit fram på riktigt.
Klockan slog fem och båten lade sakta ut. Vilken fin resa vi nu hade framför oss.

Tiden blev så dags att gör sig redo för att gå ner och äta smörgåsbordet. Och vad mycket gott det fanns uppdukat där. Så mycket som smakade vidunderligt gott. Först lite kallt och sedan lite av det varma för att avrunda med efterrätter från dessertbordet. Problemet är att man äter alldeles för mycket så man blir lätt trött efteråt. Men denna gången gick det bra. Birka har ju en löparbana högst upp så man kan lätt göra något åt allt det goda som man vräker i sig ombord.

Efter lite god mat blev det att inta nya danssalongen ”Backstage”. Där hade Junix startat igång med dansmusiken. ”Lite blyg” sjöng Göran då vi dök upp där. Det blev så glada när vi gled in i danssalongen, Efter första låten som vi hörde med dom gav vi dom en rejäl applåd. Junix är ett band som jag verkligen kan rekommendera om ni gillar välljudande mogendans.

Sedan var det dags för ett till välljudande band att äntra scenen i form av Sandins. Det roliga var att en gammal go vän var med de och vickade på trummor. Conny Falk som senast spelade i Kindbergs men som även trummat i Fernandoz och spelat bas i Danslaget. Han blev lika glad att se oss som vi blev att se honom. Sedan steg de upp på scenen och fick ett öronbedövande jubel av publiken i alla fall av mig och broder. Sedan spelade underbar musik tillsammans med Junix ända fram till klockan två på natten. Trivsamt att de lärt sig i år. Förra året när vi kryssade slutade dansen redan halv tolv för att man sedan skulle ha disco i lokalen som ingen då verkade vara intresserad utav.

Vi gick sedan ut på däck och slog oss ner och bara njöt av vädret som var samtidigt som jag smuttade på en cider till tonerna av Junix. Kan livet bli så mycket bättre. Nä jag tror inte det. Det är sådana här dagen som det är gött att leva. När de sista tonerna från dansen ebbat ut blev det lite nattamat i form av pizza och korv med bröd. Vi köpte oss det sista att dricka sedan tackade vi bägge banden ordentligt. Vi slog oss ner en sväng i cafét och samspråkade lite innan vi intog oss varsin hytt. När de bokade så hade de bokat in oss i varsin hytt. Lite lyxigt men samtidigt bra. Då slapp jag höra brorsans snarkningar. Men jag tror han tänkte det samma.

Nästa morgon vaknade jag till och utförde de sedvanliga morgonritualerna. Sedan gick vi iväg för att äta frukost. Det var fler än vi som tänkte samma sak. Det var väldigt trångt, men vi lyckades få ett bort för oss två. Idag skulle vi också besöka taxfreen på båten också handla med lite hem. Vi gick upp på däck tog lite fina kort innan vi drog iväg för att shoppa lite. Det blev båda fast och flytande föda med hem. Godis och lite cider. Har hittat en favorit i rekorderlig cider stravberry/lime. Rekorderlig Cider tillverkas av Åbro Bryggeri som kombinerar högsta kvalitet på fruktråvaror med renaste källvatten från Vimmerby. Tack vare kombinationen hög svensk kvalitetsdesign och en utpräglad smakupplevelse har Rekorderlig Cider en tydlig identitet. Gillar även deras andra produkter.

Publicerad: 2019-07-09 21:50:31

admin