Åländska Conny Henrix livestreamas

16 apr

På fredan den 17 kan du se det Åländska bandet Conny Henrix live. Det är NIPÅ som står för sändingen. Nordens institut på Åland (NIPÅ) är en kulturinstitution under Nordiska ministerrådet. NIPÅs uppgift är att stärka det åländska kulturlivet, främja Ålands aktiva deltagande i nordiska samarbeten och stärka utväxlingen mellan Åland, de nordiska länderna och självstyrande områdena samt Baltikum på det allmänkulturella området.

Sä här skriver de om sändningen på sin hemsida

NIPÅ fortsätter att presentera digitala konserter som ger mening i Corona-tider. Även om vi inte kan träffas fysiskt vill vi sprida kultur och glädje ut i hemmen, och samtidigt stödja kulturutövare som annars drabbas hårt av inställda evenemang. Vi gör vårt bästa för att få en variation i musiken och artisterna.

Den här gången är det dags för en dansbandsfredag i två hela timmar med Conny Henrix! Liveinspelningen kommer att vara från Parks Bar i Mariehamn. Musik skapar glädje och vi på NIPÅ vet att det är många ”ute i stugorna” som uppskattar dansbandsmusik och som längtar efter att få dansa. Så nu är det dags att ta fram dansskorna och bjuda upp gåbben, för det blir dans online fredag 17.4!

Var? nipalive.ax
När? Fredag den 17 april, kl. 19.00 (Finsk tid)
Artist? Conny Henrix

Det är enkelt att ta del av konserten. Gå in till nipalive.ax så finns där en länk till konserten, som blir aktiv kl. 19.00 den 17.4. Dansbandsfredagen håller på i 2 x 60 minuter med en liten paus i mitten. Beräknat avslut ca. 21.20.

Efter avslutad dansbandsfredag kommer en bandad version att läggas ut i sin helhet på nipalive.ax, så att du som vill kan lyssna och dansa lite senare (eller om du har en annan tidzon). Observera gärna att det kan ta en stund före den bandade konserten ligger uppe – men sen ligger den publicerad hela helgen t.o.m. 19.4!

Om Conny Henrix

Conny Henrix är ett åländskt dansband som bildades redan 2006 av Conny Sahlin och Henrik Jansson. 2007 kompletterades bandet med Guy Ahlqvist. Bandet har spelat land och rike runt där de flesta spelningarna ändå har varit på hemmaplan inför en alltid lika entusiastisk dansant publik. Vintern 2020 gjorde Conny Henrix också en 14-dagars turné till Playa del sol, Kanarieöarna, Spanien.

Conny Henrix spelar dansanta och kramgoa låtar med influenser av bl.a Black Jack, Elvis, Fernandoz, Lasse Stefanz, Vikingarna, Matz Bladhs. Mats Bergmans med flera. Bandets målsättning är att underhålla sin publik ”från den första tonen till den sista” och har med detta skaffat sig många följare som troget följer bandet från spelning till spelning.

Conny Sahlin, gitarr och sång
Henrik Jansson, keyboard, dragspel och sång
Guy Ahlqvist, trummor och sång
Sune Eriksson, teknik

Konceptet innebär att NIPÅ står för teknik, filmning, livestream, kommunikation och ett gage till medverkande artister.

Läs mer på nipa.ax eller nipalive.ax

Publicerad: 2020-04-16 18:27:14

admin