Alla har inte en God Jul

24 dec

Ha en God Jul säger vi så här till jul. Men alla får inte en God Jul. Det är många som i juletid far illa. Det sägs ju att julen är barnens högtid. Men många barn får inte den julen som de önskar sig eller behöver. När jag en dag sökte efter jullåtar dök denna låten upp som jag tänkte dela med mig utav. ”En annorlunda jul” heter låten. Artisten som står bakom den är Linus Holm som även har skrivit text och musik till den. Det är en fin med smärtsam text om hur julafton kantas av ensamhet, oroligheter och en otrygg miljö. När jag hörde på texten första gången rann tårarna på mig. För jag fick insikten att tyvärr är det så här en del har det på jul. Det är skrämmande.

Linus framför låten med inlevelse och sårbarhet. Det hörs verkligen att man menar vart enda ord som han sjunger. Kanske beror det på hans tragiska uppväxt med alkoholmissbrukande föräldrar och våld i hemmet. Det är så tragiskt så man får ont i magen av att skriva mera. Men det är så här många barn har det i Sverige ä även idag.
Jag kan rekommendera denna artikeln: https://www.familjehemmet.se/artiklar/jag-oenskar-att-naagon-hade-reagerat-tidigare/

Publicerad: 2021-12-24 00:13:43

admin