Alla hjärtansdagsdans i Edsvalla med Gideons

17 feb

I Edsvalla Folkets Hus på självaste Alla hjärtans dag var det dans till de taktfasta tonerna från Gideons Orkester. Peter Berg, kapellmästare på bas och sång bjöd med sin orkester på en kväll av glädje, gemenskap och härliga danslåtar. Robert Hallblad, som mångsidigt trakterar saxofon, gitarr, dragspel sjunger, Conny Eriksson hanterar trummor och också deltar i sången, höll takten och Hans Östlund, lirar klaviatur, gitarr och sång,

Arrangören Sara Kronestäer, en oförtröttlig kraft bakom Edsvallas danser, fortsätter att kämpa för att erbjuda härliga danskvällar. Denna gång organiserade hon ”Alla hjärtans dans”, en händelse som inte bara erbjöd en plats att dansa men också ett tillfälle att fira gemenskap och kärlek. Denna dag var entrén satt till minst 70:- per person. Jag betalade det dubbla för att stötta Sara och danserna i Edsvalla.

Dansgolvet i Folkets Hus är rymligt och inbjuder dansälskare i alla åldrar att släppa loss och röra sig till den härliga musiken. Gideons Orkester, ett känt och respekterat band som grundades redan 1968, överträffade förväntningarna som vanligt med sin professionella och engagerande framträdande.

Under pausen kund vi besökare som vanligt njuta av läckra smörgås och bakverk, som var pricken över i:et för en fulländad kväll. Den avslappnade atmosfären och vänliga samtal fyllde lokalen med positiv energi, skapande en känsla av samhörighet bland alla närvarande. Men tyvärr var vi inte tillräckligt många för att kvällen skulle gå plus. Det som övergår mitt förstånd är hur man kan prioritera att åka till andra dansställen för att dansa till musik från cd-skivor i stället för att åka och dansa till livemusik i Edsvalla fina folkets hus.

Gideons Orkester, som har varit en del av musikscenen i Eskilstuna under lång tid, visade inte bara upp sina färdigheter på sina instrument utan spred också sin värme och glädje. Samarbetet mellan arrangören och bandet strålade igenom, vilket gav publiken en extra dimension av uppskattning för musiken och dansen.

Sammanfattningsvis var danskvällen i Edsvalla Folkets Hus med Gideons Orkester en fullträff, fylld av glädje, gemenskap och dans. Med erfarna musiker, en fantastisk repertoar och en härlig atmosfär blev det en trevlig kväll trots att det fanns gott om plats på dansgolvet. Så till nästa dans hoppas vi på att man går man ur huse för att bege sig till Edsvalla.

Publicerad: 2024-02-17 15:23:19

admin