Veckans dansband 45: Ankis från Borlänge

4 nov

Denna vecka har vi rest till vackra Dalarna för att hitta Närmare bestämt till staden där man trivs.

Ankies orkester. Foto: Janne Eriksson
Ankies orkester. Foto: Janne Eriksson

Ankies bildades i juni 2011 och är ett deltidsband med utgångsport Borlänge, där alla utom en av medlemmarna bor. De flesta i bundet har spelat ihop i många år fast då under namnet Åkes med Anki.

Under 2012 har bandet lagt i en ”högre växel” och försökt att jobba med mer marknadsföring för att nå ut till en bredare publik. I dag har Ankies skrivit avtal med nytt managementbolag och bokas numera av kända Nöjesmetro. Detta hoppas bandet ska ge dem ytterligare en knuff framåt!

Ankies musik är dansvänlig med ett modernt sound. För bloggen berättar sångerskan att Anki att man jobbar mycket med stämsång. Vi kastar oss gärna mellan olika sorters musikstilar så länge allt har den där ”rätta” danstakten berättar hon.

Något som det bland sägs vara ont om är danskunniga musiker. Men icke i detta band. Vi kanske är smått unika då alla i bandet dansar och brukar därför skämta och säga att alla låtar är garanterat provdansade! Och vi kan verkligen garantera att de är provdansade!!! Med fem kräsna dansare i bandet vet vi vad vi själva vill dansa till och förhoppningsvis vad publiken vill ha säger Anki

Bandet har spelglädje. Bild lånad från www.ankies.se
Bandet har spelglädje. Bild lånad från www.ankies.se

Bandet spelar mest i Sverige men under senaste året har man lite skämtsamt ”gått över gränsen” och spelat ett par gånger i Norge. Något som man hopas det ska bli mer utav.

På skivfronten har det blivit en cd-singel än så länge. Den heter “Ta min hand” och är en originallåt av Jonas Lindau, Jan Åkesson och Jeanette Swahn. Spår nummer två är den gamla Johnny Cash-låten “Jackson”, där Anki och trummisen Ola sjunger duett.

Bandet består av följande medlemmar.

Anki Strandberg på sång. Hon har sjungit och köra i flera år. Några coverband har hon avverkat innan hon ”hittade hem” till danbandsmusiken.
Christer Åström, gitarr, sång, saxofon. Utbildad på Akkis och är den ende i bandet som har musiken som levebröd. Han jobbar på kommunala musikskolan som musiklärare i gitarr och bas.
Kent Jonsson är nykomlingen i bandet som sköter klaviaturen i bandet Vikarierar fram till nyår. Han är även en glad busschaffis och medarbetare på dansbandstidningen får jag lov.
Ola Bengtsson på trummor och sång. Batteristen som fixar allt elektriskt i bandet
Stig Nordkvist på gitarr, sång, dragspel är den som har koll på allt och alla i bandet.

En skål för bloggen och Ankies orkester
En skål för bloggen och Ankies orkester. Bild lånad från www.ankies.se

Där har du dansbandet Ankies från Borlänge. Ett band som spelar pigg och glad dansmusik. Ankies ger dig 100% dansgaranti och äkta spelglädje. Så har du chansen att dansa till detta trevliga gäng så skall du absolut ta den chansen.

Publicerad: 2012-11-04 22:49:56

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.