Anna & Julia till Svaneholm

11 feb
Anna & Julia till Svaneholm
Anna & Julia till Svaneholm

Vet ni inte vad ni ska göra med er käraste på lördag? Ta med denna till Svaneholm Folkets Hus för en supertrevlig kväll med oss! Vi bjuder på musik och fika i pausen! Inträde för kvällen är 100 kr, och fika säljes för 50 kr per person.

De två dragspelvirtuoserna Anna & Julia som bland annat har vunnit första pris i nationella dragspelstävlingar i Lettland och Ukraina bor sedan många år tillbaka i Årjäng med sina familjer. Musiken har legat dem varmt om hjärtat sedan barnaåren och efter musikskola och musikgymnasium följde flera års studier vid musikalisk akademi och konservatorium. Förutom att de är konsertartister har de även ägnat sig åt dirigering och orkesterledning och de har turnerat med flertalet orkestrar bland annat ”Orchestra of Baltic Region” . Deras repertoar spänner över massor av länder, tidsepoker och genrer: dans, schalgers, pop, rock, reggae, klassiskt, folkton, disco m.fl. Alltid i egna arrangemang förstås.

De framträder alltid tillsammans med sitt band men har även gjort några remixer i samarbete med Lindell Production AB. Den eventuella fördom som ibland finns mot dragspelet som instrument blåser fullständigt bort tack vare de två tjejernas helt magiska förmåga att hantera instrumentet. Genom konserterna vill de ändra på denna missuppfattning och visa på instrumentets mångsidighet. De planerar även att rikta sig mera till den yngre publiken för att ge dem inspiration och möjligen skapa ett musikaiskt intresse.

Anna & Julia Band består av följande medlemmar:
Anna Danielsson – dragspel
Julia Tsubina – dragspel
Göran Nilsson – bas
Jan Bäckman – trummor
Tony Danielsson – slagverk och konferencier

Publicerad: 2015-02-11 09:24:41

admin