Är snickarbyxorna på ingång igen?

12 maj

Tidningen Café
Tidningen Café

Sitter och bläddrar i magasinet Café som jag för en gångs skull köpt. Brukar aldrig köpa denna tidning annars men köpte den nu eftersom det var en bilaga om jeans och att det skulle vara en del om vår och sommarmodet.

Bläddrar lite i tidningen och ser att man visar upp ”gamla hedreliga” Hängselbyxor. Tänk att det kan är på mode igen. Man kanske får ge sig in garderoben och rota fram de två par som jag vet finns där.

Med anledning av detta gjorde jag en lite kul grej. Jag mailade ett X antal olika kända klädkedjor för att få höra om de hade detta i sitt sortiment. Fick nobben på detta av de alla utom ett. Det var även lite kul att se hur fort man svarade. Fick svar från dom flesta inom tre timmar varav två andra tog lite mer tid på sig varav ett företag ännu inte svarat trots att det var flera dagar sedan jag mailade.
De flesta hade ju mest bara till ”mammor” , men inga som hade eller ens hade tankar på att ha detta till herr. Kanske för att det kanske inte är så vanligt förekommande.

Är hängselbyxan på ingång igen?
Är hängselbyxan på ingång igen?

Jag kom även att tänka på att en del dansband hade detta som scenutstyrsel. Rotade bland några orkesterkort och fann dessa härliga kort. Bandet ”Livets krydda” är väl dom som är mest diskreta i denna trio av dansband. Inte så vågat. Tjejen bryter av fint med vita.

Schytts måste ha letat länge för att hitta byxorna i så många olika kulörer så att alla sju (!) medlemmar kunde få sig en egen färg. Eller skall vi gissa på att man färgat vita? Nåja. Klatschigt värre. Denna outfit hade man till skivan ”Håll i gång 8” som även har titeln ”Rock´n Roll och visst är detta rock´n roll.

Slutligen hittade jag även Falkenbergsbandet Liljedahls med sångaren Bo LIljedahl som numer är känd som hyllad allsångsledare på Vallarna.
Dom bestäde sig för att rött är fräckt. Och tyvärr vet jag inte om personen andra från vänster är en tjej eller kille.

Dansbanden som anammade stilen
Dansbanden som anammade stilen
Publicerad: 2012-05-12 00:50:27

admin