Årets vinnare i Guldklaven

17 jul

i kväll var det så dags för Guldklavegalan i Malung Här är alla värdiga vinnare av det prestigefyllda priset Guldklaven som delades ut under galan som inledde årets Dansbandsvecka i Malung.

Årets Låt:
Casanovas – Mota Olle i grind (Amanda Lind)
Musik och text Henrik Sethsson

Årets Livestream:
Donnez

Årets Inoovation:
Callinaz
Motivering: ”Outtröttligt och med stor passion har vår pristagare lagt ner sin själ för att dela glädje och underlätta för andra under år av isolering. Med ett hav av tankearbete, värme, stor volym och variation tilldelas de därför nu priset.”

Årets hederspris:
Flamingokvintetten
Motivering: ”Årets Hederspris tilldelas någon som under tid varit betydelsefull för svensk dansmusik. Årets pris går till ett band som var med och lade grunden till svensk dansmusik, en genre de sedan har utvecklat och representerat med den äran. Som stilbildare, förebilder och med ett pärlband av hitlåtar, listplaceringar, guldskivor, 4 miljoner sålda album och ett oavbrutet turnerande under mer än 60 års tid har denna orkester med originalmedlemmar från 1960 blivit älskade i både slott och koja i Sverige och hela Norden.”

Årets SurPrize:
Kjellez
Motivering: ”Årets SurPrize går till ett band som under pandemiåren överraskade oss allihop och gick mot strömmen. Under en svår tid för svensk dansbandsindustri då många orkestrar valde att parkera turnébussen för gott dök det plötsligt upp ett helt nytt band som istället startade upp. Fulla av hopp och framtidstro, just vad branschen behöver. De har dessutom gjort det med den äran och tilldelas därför priset.”

Juryns specialpris:
Christian Andersson Dansbandssidan.com
Motivering: ”Juryns Specialpris 2022 går till en plattform som med stor kärlek till dansbandsmusik oförtrutet delar med sig av livesändningar, intervjuer, reportage och nyheter via sina digitala kanaler och spridit gemenskap i över tio års tid. Under pandemiåren så bidrog vår pristagare särskilt till att dansbanden kunde nå ut med sin musik och att isoleringen för publiken inte blev lika kännbar.”

Publicerad: 2022-07-17 21:57:04

admin