Årets vinnare på Guldklavengalan 2023

16 jul

Årets Arrangör: Brunnsparken i Örebro
Jättekul och förtjänt pris till Brunnsparken. Dick förstår jag inte varför man inte kunde dela ut priser under den ordinarie sändningen så att det kom ut i radion. Obegripligt. Men enormt kul att de tagit tillbaka priset. Utan arrangörer finns det ju inga dansband. Och Grattis til föreningen Folkets Park i Örebro som sliter för att få dansen att fungera.

Årets musiker: Per Lundin från Streaplers
Härligt att Per fick priset. Jag lade min röst på Per. En härlig musiker som jag träffade 1994 då han basade i Sound Express. En stabil basist som är med och skapar de karristiska Streaplerssvänget. Övriga nominerade var Max Lindqvist i Donnez och Patric Silén i Expanders.

Årets surprize: Lucianoz
Men oj så kul. Inte många som känner till hans bakgrund men som har många åsikter om Lucianoz. Inte många som fått uppträda för Hove och i Melodifestivalen. Jag tycker han är charmig. Vet många som fått upp ögonen för dansband genom att de streamar hans låtar och på sätt fått förslag på andra dansband. Många som aldrig tidigare lyssnat på dansband.

Årets vokalist: Olle Jönsson från Lasse Stefanz
Tycker det är trist att de valde att slopa årets sångare respektive sångerska för att slå ihop det till en kategori. Nästan ingen överraskning att Olle skulle få pris4t. Olle är ju alltid Olle man hade gärna sett någon annan ta emot det. Olle och Lasse Stefanz behöver ju egentligen inte bevisa något mer.
Övriga nominerade var Anders Nordlund – Fernandoz, Carolina Skaarup Lagerborg – Callinaz, Lars ”Lunkan” Lundgren – Perikles och Maria Persson – Blender.

Juryns Hederspris: Jannez
Så rätt som det bara kan bli. Efter alla åren på landets dansbanor så är det så värda detta priset. De kommer att bli tomt utan grabbarna. Men förstår samtidigt deras beslut. Allting har ju ett slut tyvärr. Kul att höra hur överraskade de blev.

Juryns specialpris: Kikki Danielsson
Älskade Kikki Danielsson. Såg henne första gången i början av 90-talet och har sedan dess följt hennes karriär. Hur många har inte sått med hopprep och imiterad Kikki och önskat att få spela och sjunga så som hon gör. En underbar artist med fötterna i både, dansband, schlager och country. Ett fullfjädrad folkkär artist. Stort grattis till klaven Kikki.

Årets låt: Casanovas, ”Så kommer känslorna tillbaka”
Blev så besviken på att de kom sist i melodifestivalen men tänkte att denna låter kommer vinna i långa loppet. Och jag fick ju inte mer rätt. Ett härlig schlager som funkar perfekt på dansbanan.

Årets Album: Fernandoz, ”Nu tar vi nya tag”
Många bra plattor som kommit ut så är detta ett av de starkaste. Och sen är de ju värmlänningar så jag är väl lite lokalpatriot. Men jag tycker ärligt att deras platta är så välförtjänt en guldklave. Övriga nominerade plattor var Skön Style – Donnez och En natt på stan – Highlights

Årets dansband: Fernandoz
Trodde stenhårt på Lasse Stefanz men hoppades på Fernandoz eller Casanovas. Men så hamnade priset i Värmland. Så kul och välförtjänt att grabbarna får ett kvitto på allt jobb som de lagt ner. Hårt slit lönar sig i det långa loppet.

Publicerad: 2023-07-16 23:49:14

admin