Berth Idoffs på Upperudslogen

8 sep
Berth Idoffs
Berth Idoffs

Det var från början tänkt att Wizex skulle ha spelat på Upperudslogen den 10 Augusti men efter det att man fått ställa in spelningen på grund av sjukdom var det Berth Idoffs som fick hoppa in som ersättningsorkester. Sist jag hörde Berth Idoffs live var i Mariebergsskogen Karlstad 2006 tror jag det var eller ännu tidigare.

Jag visste ju vad Berth Idoffs går för så jag var inte orolig över att dom var ersättningsband. Som vanligt när vi åker till Upperudslogen så ser vi till att ha gott om tid. Det är en så fin väg dit upp från Väse så det är skönt att kunna ta det lugnt och njuta av omgivningarna.

Dans till Berth Idoffs
Dans till Berth Idoffs

Det var premiär för Berth Idoffs på denna loge. Två lugna låtar fick inleda denna varma och trevliga danskväll. Det var lite mindre folk från start men det skulle visa sig komma fler och fler under kvällen. Ungefär 330 dansare förgyllde logen denna afton. Berth Idoffs har jag alltid gillar eftersom de hållt sin mogna stil. ”Gamla” sköna evergreens varvat med fräscha låtar. Lotta Idofsson har en skön röst som är en fröjd för örat att lyssna på.

Danspubliken verkade verkligen trivas denna kväll. Det blev mängder av applåder till orkestern. Här i Värmland kan vi verkligen ge respons till publiken genom applåder och glada tillrop. Det var riktigt kul att denna afton få höra en äkta steel-guitar som ”Palle” trakterade. Inte varje dag man hör något sånt här bra på danskvällar.

Ett collage dansbilder
Ett collage dansbilder

Det är riktigt kul att höra orkestrar man inte hör varje dag. Och Berth Idoffs är ju ett bra band som vi värmlänningar inte blivit allt för bortskämda med. Glädjande nog kommer dom under hösten att gästa Forshaga Folkets Hus. Så det finns danskvällar att glädjas och se fram emot.

Kvällen börjar så sakteliga lida mot sitt slut. Jag får så klart min önskan uppfylld vad det gäller en önskelåt. Det är en av Berth Idoffs finaste låtar med titeln ”I den grönaste skog”. En riktig danspärla som jag blev riktigt förtjust i när den kom på cd med Conny Nilsson. Nu fick man njuta av Lottas underbar sång. Efter extranummer så var det dags att puttra hemåt. I bilen fick vi njuta lite mer av Lottas sång i tillplattad form. Köpte med en cd hem som jag saknade i samlingen.

Markus och Lotta bjuder på smäktande tongångar
Markus och Lotta bjuder på smäktande tongångar
Publicerad: 2013-09-08 19:37:16

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.