Bevara folkparkerna och festplatserna.

24 jun

folkparker-fb Fotomontage: Markus

Folkparker är något alldeles svenskt. Det finns inte någonstans än i svenskFinland. Folkpark är en festplats eller friluftsanläggning, tidigare i regel ägd av en arbetarorganisation eller en bygdeförening, numera ofta av fristående föreningar. Den har en stor plats i mångas folkhemshjärtan. Folkparkseran startade redan på 1800-talet.

I lutet av 1800-talet uppstod olika sorters större sammanslutningar människor samlades kring för att engagera sig politiskt, engagera sig frikyrkligt, engagera sig för kultur, nykterhet etc. För ändamålet byggdes särskilda Folkets hus och Ordenshus. Senare tillkom även idén att man kunde anlägga större mötesplatser i form av nöjesparker.

Nu håller flera parker på att dö ut tillsammans med folkparkseran. På flera håll ser man en negativ trend där kommner köper upp parkerna och marken, river dem till förmån för bostäder. Något som gör ont i hjärta på mig.

Därför känns det självklart att göra reklam till er som gillar detta med Folkparker, festplaster m,m Ni är varmt välkomna att gå med i gruppen Våra svenska folkparker/festplatser. Där samlas bilder på våra fina folkparker och festplatser.

Den senaste tiden har flertalet nya parker och bilder blivit upplagda på sidan. Man närmar sig 200 stycken medlemmar i gruppen. Om du inte redan är medlem i gruppen och vill hänga med på en resa genom våra folkparker/festplatser rekommenderar jag dig ett besök.

Grundare till gruppen är Linköpingsbon Anders Samuelsson som är en riktigt dansbandsentusiast och som verkligen brinner för detta.

Till er ALLA som gillar detta med Folkparker, festplaster m,m Välkommen att gå med i gruppen Våra svenska folkparker/festplatser

Läs mer här: https://www.facebook.com/groups/302440689836574/?fref=ts

Publicerad: 2014-06-24 00:20:42

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.