Bjud upp till ett gäng snickare

16 maj

När jag här om dagen besökte Carlings i Karlstad så såg jag till min glädje att snickarbrallorna tydligen är på modet igen. Det fanns några olika för både tjejer och killar. Detta har ju blviit förknippat med ett plagg mest för gravida eller hantverkare. På senare tid är det även en stor del av rockabillykulturen vilket glädjer mig. Jag har själv några i garderoben sok ni säkert sett tidigare här i bloggen.

Några som också var tidiga med att anamma denna klädstil var våre kära dansband. Jag har rotat runt bland lite dansbandskort och hittat några finfina exempel.

dansb_hangselb13
Per Lundgrens från Sundsvall ville så klart vara coola. Dessa ”ungdomar” Blev sedemera Black Jack och resten är ju som bekant historia.

dansb_hangselb12
fråb västgötasläten och Falköping kommer Folksong Singerska. Om det är dansband eller ej ska jag låta vara osakt. Men dessa långa grabbar satsade så klart på gula snickarbrallor.

dansb_hangselb11
Från Umeå kommer dessa gossar som så fräckt kombinerat dessa blåa brallor med härligt mönstrade skjortor. Härkligt stor glasögon har man med. Helt i linjen med den tidsanda som rådde då.

dansb_hangselb10
Kvarnbypojkarna från Skellefeå gick ett steg längre. Dom kombinerade sina fina röda brallor med matchande keps till. Ser ut lite som om dom kunnat extraknäcka på någon bensinmack.

dansb_hangselb09
Schytts orkester håller tydligen på att måla om något. Man har klätt en vägg med tidningspapper. Dock verkar man ha varit lite oense om vilken färg man skulle ha. SÅ man tog alla regnbågens färger. Kan tillägga att sångaren (i lila brallor längst fram) kommer från min stad Kristinehamn.

dansb_hangselb08
Dess grabbar tror jag kommer från Bert Karlsson land nämligen Skara. Det var tydligen lite kallt så man försedde sig med en halsduk som snälla mamma skickade med. Även om man har lite olika färger har man i alla fall enats om en färgskala.

dansb_hangselb07
Bruna manchnesterbyxor. Ja vad ska man säga? Det är i alla fall enhetligt. Grabben lägst fram till höger är för övrigt Bosse Möllberg som under många år var sångare och frontfigur i legendariska Streaplers.
Själva bandet Five-Teddys kommer från Skara och firade 2012 50 år som dansband.

dansb_hangselb06
Kellys ville glittra på scenen. Därför inköptes dessa silvergrå glansiga brallorna med tillhörande lila glansig skjorta. Bandet hade Fritsla som utgångsort och det vet vi ju alla vart det ligger.

dansb_hangselb05
Värmlänningar är dom Tommy bergs. Liksom Kellys satsade man här på glansiga brallor. Syns man inte så finns man inte. Om ni undrar varför sångaren Ulf Gullbrant sitter med handen dom kunden beror det på att han innan fotograferingen varit till tandläkaren för operation. Denna bild var även baksida till skivomslaget ”Sommarens vänner är vi”

dansb_hangselb04
Clabbes från Skånska Perstorp i Skåne. Kanske fick man inspiration från Danmark när man klädde sig i rött och vitt.

dansb_hangselb03
Från Falkenberg kommer Liljedahls. Även dom i rött och vitt, fast här i omvänd kombo i förhållande till föregående Clabbes.

dansb_hangselb02
Nu är Schytts här igen. Denna gången har man också inte lyckats ena om vilken färg man skulle ha på hängselbrallorna. Fråga mig inte varför en del tagit av sig skorna. På något sätt ser det kallt ut.

dansb_hangselb14
Om solen lyste med sin fråvaro när Schytts tog sin bild var det raka motsatsen till när Halmstadgänget Lill-Nickes tog sitt orkesterkort. härlig kvälslsol som går hand i hand med färgen på deras fina brallor. Och det är ju inte så att gult är fult. Snarare tvärt om.

dansb_hangselb15
Vi avslutar med några sockersöta grabbar i rosa. Eldorados kom ifrån semstaden Eskilstuna. rosa och vitt är väldigt cleant.

Publicerad: 2015-05-16 12:20:41

admin