Black Jack premiärspelade på Upperudslogen

16 jul

Så var det premiär för detta band att inta Upperudslogen. Spännande var bara förnamnet. Vi hade förvarnat bandet tidigt om vilken service de kommer få på logen. Med andra ord informerat om att de gärna får komma hit hungriga. Vädret var strålande denna afton. Det var ju även dagen innan som Malung skulle ta sin början så vi hoppades på att många skulle komma hit och ta sig en sväng om och på något sätt tjuvstarta firandet av Malungs dansbandsvecka.

Även om det fanns plats till fler på dansgolvet så det det många som uppenbarligen stannat till på väg till Malung för att ta sig en sväng om till Black Jack. Förutom alla stamgäster som återkommer danskväll efter danskväll sågs en hel del nya ansikten i publiken denna afton. En del hörde jag var där enbart för Black Jacks skull medans andra var på väg till Malung.

En annan ska man också får ha i beaktning denna afton var att ungefär hela Värmland hade fått för sig att arrangera dans just denna kväll. Skruvstadparken i Grums hade Arvingarna på menyn. På Utsiktens festplats i Skillingsfors spelade Ninnas. Forshaga Folkets Park hade hemvändardans med Lasse Stefanz. I Uddeholmsladan var det nonstopdans med Kindbergs och Casanovas. Logen mitt i skogen (Blomsterhult 2 mil från Molkom) hade Highlights orkester. Så nog fanns det alternativ om man ville ut och svänga sina lurviga i Värmland denna lördag. Lite trist att det inte går att samarbeta och därmed undvika krockar. Även om man drar olika publik på det stora hela så finns det faktiskt dansare som åker på alla sorts band.

Sedan Kjelle Danielsson kommit med i bandet tycker jag att han tagit bandet till en ny nivå. Det är ju alltid svårt att ta över efter en sångare som Tony Ljungström som varit bandet sångare sedan starten 1991. Men Kjelle gör det bra och han har satt sin prägel på bandet. Och publiken som besökte logen verkade gilla detta. Applåder och glada tillrop under hela kvällen. Arrangören Anette var alldeles lyrisk och sa nästan på en gång att dessa grabbar måste få komma tillbaka. Och jag kan avslöja att det jobbas på ett datum till 2018.

Black Jack har en mycket bra repertoar. Många gamla 50 och 60-tals klassiker som de blandar upp sina egna hits från tidigare plattor. De har ju släppt inte mindre än 12 album så det har blivit lite hits om man säger så. Självklart spelade det också låtar från sitt senaste album ”Rosalie”. Ett mycket utmärkt album som jag varmt kan rekommendera. En låt som jag fastnat för där och som det spelade var ”Låt oss bygga en bro”.

Sammanfattningsvis blev det en toppenkväll. Bra musik och idel glada dansare på plats. Jag längtar redan till nästa år då grabbarna kommer tillbaka. För detta mina vänner är riktigt dansmusik. Efter lite sedvanligt snack med bandet och arrangören blev det korv. Sedan styrde vi i sakta mak hemåt Kristinehamn utan några missöden. Inga djur på vägen som tur var. Tack alla inblandade för en enormt trevlig kväll. Detta gör vi om nästa år.

Här följer lite bilder. Fler publikbilder hittar du som vanligt på danslogen.se samt på Upperudslogens facebooksida.

Publicerad: 2017-07-16 22:26:46

admin