Blöt men trevlig danskväll med Janne Martins

6 jul

jmartinsdfs1501

jmartinsdfs1502

jmartinsdfs1503

Denna onsdag måste Mafred som är arrangör i Degerfors haft problem med kommunikationen med vädergudarna. Detta är fullkomligt öste ner och det såg inte ut att ljusna precis. Men lite regn skadar ju inte. Är det dans på sommaren så är det. Lite droppar från han där uppe skulle absolut inte få sätta stopp för denna trevliga kväll. Och allra minst när dom trevliga grabbarna i Janne Martins var på plats. Det finns ju inte på kartan att det får missas. Om det så skulle ha varit snöstorm och minusgrader hade jag tagit mig i väg.

jmartinsdfs1504

jmartinsdfs1505

jmartinsdfs1506

Vi anade på förväg att det inte skulle bli så mycket folk kväll. Men vad gör det när det var så trevlig musik. Hade vädret varit bättre hade man kommit upp i det dubbla till antalet. Janne Martin och grabbarna var mycket glada av att se mig igen. För er som inte vet om så jobbar jag lite med detta gäng. Jag ligger nämligen bakom bandets hemsida.

jmartinsdfs1507

jmartinsdfs1508

jmartinsdfs1509

Dagen till ära var bandet förstärkta kan man säga. Dock var det inte på scenen utan nedanför scenen. Det var ingen mindre än ljudoraklet ”Ljud-Gunnar” alias Gubbar Åkerlund som var på plats för att ställa lite ljud med bandet. Det han inte vet om ljud är inte alls värt att veta.

jmartinsdfs1511

jmartinsdfs1512

jmartinsdfs1513

Klockan slår 19.00 och Per-Erik räknar in till kvällens första dans. Golvet fylls av glada dansare. Manne står och säljer biljetter till hugade spekulanter. Det är femte året på raken som Janne Martins spelar i denna vackra park. Och det syns att dom gillar att spela här. Glada leenden från scenen som smittar av sig på publiken. Så enkelt är det.

Janne och grabbarna spelade många goa danslåtar. Flera av dem finns med på bandets relativt färska album ”Till alla dom som jag höll av”. Orkestern hade dagen till ära med sig en ny härlig gitarrist som jag tror heter Thomas Hellman. Han spelade och sjöng riktigt bra.

jmartinsdfs1510

jmartinsdfs1514

jmartinsdfs1515

Vid sidan av scenen står Ljud-Gunnar med lurar och rattar lite. Han försöker på till ”det perfekta ljudet”. När det gäller ljud som är en hel vetenskap tror jag aldrig man kan bli 100 % nöjd. Alla lokaler har ju sin utformning och akustik. Nog snackat om ljudet. Jag tycker det lät bra ljudmässigt om Janne Martins i Degerfors och jag tror de flesta dansare som var där kan skriva under på detta.

I pausen gick vi för att äta goda smörgåsar och dricka läsk och kaffe som vi hade med oss. Här har man lokaler där den som vill får sitt och förtära sitt medhavda fika samtidigt som man har en servering med mackor och kaffe. Snacka om valfrihet. Måste vara en dröm om man är allergiker. Jag tror nästa dom är ensamma om att ha det så här.

jmartinsdfs1516

jmartinsdfs1517

jmartinsdfs1518

Han där uppe fortsatte även efter pausen att sänka sina strålar men publiken var lika glada ändå. Goa danslåtar avlöste varandra fram till halv elva då det var dags att runda av denna trevliga danskväll. Kvällens två sista låtar blev som vanligt ”I varje andetag” och ”Regn i mitt hjärta”. Efter lite snack puttrade vi sakta hemåt.

jmartinsdfs1519

jmartinsdfs1520

Publicerad: 2015-07-06 11:33:34

admin