Bobbarna på Upperudslogen

11 jul
Bob Stevens
Bob Stevens

Lördagskväll och dans på Upperudslogen till Skånska Bob Stevens står på menyn.
Bob Stevens är ett dansband från Skåne som bildades redan 1958. Bandet upphörde i slutet av 1970-talet för att sedan återuppstå 1987 i ny regi och nya medlemmar.
Man har gett ut flera fullängds-CD och en ny cd landade på skivdiskarna för bara några dagar sen. En av bandets populäraste låtar heter No more Boleros och Nyckeln till mitt hjärta.

Bob Stevens i Molkom
Bob Stevens i Molkom

Premiär för bandet på denna loge. Bob Stevens har inte spelar så mycket här uppåt så jag tycker det verkligen var på tiden att bandet blivit inbokade här i Värmland.
När vi närmade oss logen runt 20.40 var det en som vanligt en massa husvagnar, husbilar på plats.

Vi löste in oss och pratade med en del förväntansfulla dansare som undrade vad det skulle bli av kvällen. Kom att tänka på att Skånes dansbandsmaffia intagit Molkom denna säsong. Man ståtar med förutom Bob Stevens även med Stensons, Donnez, Claes Lövgrens och Hedins på scenen. Inte så konstigt med tanke på att några av våra mest populära mogenband vi har kommer från just Skåne.

Danspubliki Molkom
Danspubliki Molkom

Ungefär 270 personer hade letat sig till logen denna kväll. Jag hade trodde på fler dansare. Men nästa kväll kommer det nog att sprida sig till övriga vad folket som inte var där gick miste om. Men med tanke på att dom inte spelat så mycket i Värmland och att en del tyvärr är ”fega” för att prova nya band så får man vara nöjd.

Mats "Lillen" Kärlid och Calle Stenson
Mats ”Lillen” Kärlid och Calle Stenson

De dansare som vi pratade med under kvällen var lyriska över orkestern. Superlativen haglade. Och det verkade minst sagt vara ömsesidigt. Bob Stevens blandade friskt mellan egna låtar och ”gamla” kära låtar. Det var en fröjd för örat att lyssna på Bobbarnas musik. Mats Kärlids ljuva stämma, Calles gitarrlåtar och Mats och Calles underbara saxofonlåtar.

Mats och Micke
Mats och Micke

Sammanfattningsvis blev det en trevlig afton med mycket bra dansmusik.
Hoppas ett kärt återseende nästa är med Bob Stevens.

Publicerad: 2012-07-11 01:36:53

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.