Buss och spårvägsmuseet i Malmköping

5 aug

Ett av mina intressen förutom dansbandsmusik är bussar, tåg och spårvägstrafik. I Malmköping finns det ett musséum för just detta.

Vi tänkte ta detta som en liten semestertripp med. Och siktade in oss på Nyköping. När vi kom fram till Nyköping visade det sig att det var någon slags karneval i staden. Det var fullt med marknadsknallar och tivoli.
Men vi beslutade oss för att ändå se om det fanns boende åt oss. Så vi gick till turistbyrån som inte ligger mitt i stan utan vid Nyköpingshus. Och jag tycker så här; Jobbar man på en turistbyrå så bör man visa lite mer vilja att hjälpa till än vad den tjejen gjorde. För det första satt hon där rätt upp och ner och verkade ha hur tråkigt som helst. Efter att vi själva kikat på lite anslag, så fick vi själva fråga om hon visste några hotell. Fick 3 telefonnummer till hotell på en kladdlapp. Men efter att vi ringt dessa och fått reda på att det var fullt återvänder vi till turistbyrån. Samma visa igen. Frågade efter hotell i Oxelösund och fick ett napp.
Vi ringde och som tur var hade dom nyss fått en avbokning så det tog vi.

Oxelösund visade sig just denna kväll då vi var där vara väldigt öde. Det berodde kanske på att man i grannkommunen 1½ mil bort hade karneval. Gästhamnen där vi tänkt äta mat (efter hotellets rekommendationer) låg ruskigt tom. Vad ska man göra då?

Efter lite sökande i stan fann vi Restaurang Polishuset som till utsidan inte såg så märkvärdigt ut, och det var inte så märkvärdigt inne. Kanske berodde på att dom höll på att bygga om. Maten smakade i alla fall utmärkt. Tack för att ni tog vår beställning före sällskapet på 20-25 personer. Hotell Ankaret och dess frukostbuffé var helt toppen. Rekommenderas om ni är i krokarna.

Dagen efter så skulle vi åka tillbaka mot Nyköping och sedan rakt upp mot Malmköping. Men i Nyköping gick något lite snett så det blev inte den spikrakaste vägen upp till Malmköping. Men vi fick i alla fall se lite Sörmländsk landsbygden, och samtidigt lyssna på ”Ring så spelar vi” med Pejje Johansson.

Väl framme vid museet i Malmköping var det bara att ladda kameran med färska minneskort och batterier. Vi startade det hela med att åka veteranspårvagn. En mycket trevlig guidad tur på c:a 15-20 minuter.

När vi kom tillbaks var det fritt fram att kika in i dom olika utställningshallarna. Det fanns en hall med bara bussar, en med bara spårvagnar osv. Det fanns eller finns även en butik där man kunde handla vykort, buss och spårvagnsmodeller samt andra souvenirer.

Efter denna trevliga förmiddag, kollade vi runt lite i Malmköping. En snabbtitt på kartan visade att det inte var långt till Eskilstuna där vi intog dagens mat; Plankstek. Underbart gott. När vi ansåg oss mätta bar det hemåt, med ett litet stopp i Arboga. Arboga en söndagskväll var väl inte så upphetsande. Det verkade ju inte hända allt för mycket där just då i alla fall.

Publicerad: 2006-08-05 13:40:07

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.