Callaz lirade på Bells Kitchen

13 maj
Callaz orkester
Callaz orkester

Fredagkväll i Lusasken? Låter ju som ett riktigt hett byte. Såg för ett tag sedan när jag var ute och surfade på internet att dans och coverbandet Callaz skulle komma och spela här i stan på Bells Kitchen. Spännande tänkte ja och kul att man satsar på att boka in band som spelar ”dansant musik”. Tidigare vet jag att Leif & Nilla i Young 66 spelat upp till dans på denna restaurang/krog så detta kan väl bli bra tänkte jag.

Bells Kitchen
Bells Kitchen

Kom dit med brorsan strax innan 22.00. Jag visste inte vilka speltider banden har här men tänkte att detta nog är en bra tid och att det då förhoppningsvis kommit lite folk till stället. Betalar vår entré som för kvällen var 50:- eftersom vi kom innan 22.00 efter detta klockslag var entrén dubbelt så dyr. Så det var bra att vi var där innan.

Hängde av oss våra jackor och det verkade vara lite magert med folk om man kikade på jackorna. Men det var skapligt med folk ändå vid borden där inne. Visst hade det fått plats mer folk. Hade ju hoppats på lite mer folk. Kanske berodde det på att det var ett för Kristinehamnarna ”okänt band” som spelade att det var något tunnsått i början. På storbilds tv visade man en hockymatch som de flesta verkade måttligt roade av. Jag tror de flesta som var där ville att bandet skulle börja spela.

Sångaren i Callaz
Sångaren i Callaz

Strax efter halv elva så började då bandet att spela. Callaz har ju två repertoarer. En med dansbandsmusik och en med covermusik. Jag har efter att ha läst deras hemsida förstått att man anpassar sig med medlemmar om det är dansband eller covermusik.

Tyvärr verkade tekniken inte vara på bandets sida denna kvällen. Det lät inte alls som jag trodde det skulle göra. Det berodde nog kanske på att man inte fått möjligheten att soundchecka samt att deras egen lyssning inte fungerade som den skulle. Jag tyckte lite synd om bandet då jag vet hur bra dom kan låta.

Trots detta så tycker jag dom kämpade på väl och försökte blanda och ge till den publiken som var där. Sköna coverlåtar blandades friskt med dansbandslåtar. Mycket bra mix. Och visst spelade man dansbandslåten nummer 1. Främling. Tack grabbar!!

Nu är ju Bells Kitchen absolut inget dansbandshak utan ett ställe där folk går ut för att äta en bit mat, dricka lite och lyssna på bra musik. Och skulle det vara svängig musik är ju risken för spontandans stor.

Under kvällen satt jag och samspråkade lite med Nina Fyhr om dans och danser. Det är en härlig tjej med många spännande idéer. Mer om hennes danser kommer framöver i ett annat inlägg.

Kvällen avslutades på Statoil där goda hamburgare åts med god aptit. Träffade där några schyssta grabbar som kom från Götet. Dom tyckte att det var lite segt i vår stad. Glömde dock frågade dem var dom tillbringat kvällen.

Som avslutning på detta inlägg bjuder jag er på en riktigt bra låt med Callaz.

Publicerad: 2012-05-13 00:47:26

admin