Callinaz levererade på Cinderella

4 jan

Man ska hålla det man lovat sjunger Fernandoz. Och det är just vad jag gjort. Jag lovade Callinaz i somras att det inte skulle dröja lika länge tills jag skulle se dem och nu dröjde det bara några månader. Och jag blev så glad när det visade sig att det var Callinaz som var dansbandet ombord på denna kryssning jag gjorde med jobbet. Tyvärr är dansband inte så högprioriterat på helgerna. Då har man flyttat dansen från stora ”Etage” till lite mindre lokalen ”Melody”. Kanske beror de på att merparten av resenärerna fredagar och lördagar är festande ungdomar.

Som jag skrev i somras är Callinaz ett band som genom gått en enorm förändring till något annat. Från ett dansband i mängden till ett dansband med ett tydligt id. Nu har man profilerat sig med en tusch av rockabilly. Och de gör det jäkligt bra dessutom. Det märks om inte annat på scenen att de gillar det som de framför. Det betyder oerhört mycket.

Det var lite glest i början på golvet men ju längre kvällen led desto fler var det som hittade till dansgolvet i Melody. Det är så befriande att höra dansband som tänker ”out of the box” så att säga. Det blev lite låtar från Nisse Hellbergs repertoar, Refreshments, Eddie Meduza, Eva Eastwood bland annat. Det roliga är att Callinaz aldrig planakr en cover rätt av. Utan dom gör dem till sina egna på sätt. Förutom nämda covers så blandades det upp med en hel del egna låtar från nya plattan ”Fröken Dynamit”. Detta är en platta jag varmt kan rekommendera. Om dina kompisar tror att alla dansband låter som Matz Bladhs kan ni sätta på denna plattan just för att motbevisa dem.

Callinaz musik är så bra så den funkar utmärkt både att dansa till och även att bara sitta och lyssna på. Med dessa sköningar från Klippan i Skåne blir det inte tråkigt en enda sekund. Ytterst kompetenta musik som dessutom spelar 100% live. Även det är befriande.

Callinaz spelade på utresan 45 minuterspass och även på tillbakaresa till Stockholm. Det var förvånasvärt mycket folk som var uppe och stuffade även då. Jag slog mig ner med en cider och bara nöjd av musiken. Jag fick även en låt på begäran. ”Blues ABC” som Nisse Hellberg gjort. En riktigt skön låt med härligt gung och mycket munspel.

När Callinaz slutade spelade så tog de sina instrument och våldgästade Jansson i Hornblower’s Pub. Och vem är Jansson undrar ni då? Jo han heter Andreas Jansson och är en riktig multimusikant med många års erfarenhet i olika band. Startade på egen hand 2001 och har vunnit mycket mark med sin breda repertoar och glada sätt att sätta fart på- och underhålla en publik. Duktig partytrubadur som även fixar lite visor och dansband. Andreas har ögat för vad publiken vill ha. Jobbar både helt akustiskt och med backtracks. Mingel musik, middagsunderhållning eller party musik finns på menyn.
När han inte är ute på egen band spelar han i dansbandet Janssons. Nu bjöd han på några låtar tillsammans med Callinaz. Det lät förträffligt bra. Kul med lite spontan jam.

Jag vill tacka Callinaz och Jansson för en riktigt trevlig kryss. Hoppas vi ses snart igen. Jansson kommer jag se snart då han kommer med sitt Janssons orkester till Storfors den 6 januari. Vi ses där då.

Publicerad: 2019-01-04 00:09:20

admin