Cedrix inledde danssäongen i Degerfors

27 maj

Folkets Park en skön sommarkväll. Kan det bli mer svenskt. Visst är det något speciellt när alla våra parker, logar och festplatser slår upp sina portar för sommaren. I onsdags var jag på säsongspremiären i Degerfors Folkets Park. I denna fotbollsmetropol dansas det varje onsdag från mitt av maj till början på september. Trivseldans med några av Sveriges mest omtyckta orkestrar. Just denna kväll var det Cedrix orkester som svarade för musiken. Kent och Maria är mycket populära och uppskattade av publiken här i Degerfors.

Vädret var rätt okej. De hade regnat en hel del på dagen men vädergudarna på SMHI hade lovat uppehåll framåt kvällen vilket det också blev. Temperaturen var väl rätt okej den med även om någon mer plusgrad inte hade skadat. ”Kan du hålla dem orden” från Mats Bergmans och Streaplers ”Älskar älskar inte”, två lite snabbare låtar fick inleda kvällen. Därefter Thory Bernhards ”Sjöman” instrumentalt på saxofon och Vikingarnas ”Jag sände en tanke”. Så var danskvällen i gång i Degerfors. Cedrix blandar och ger. Instrumentala godingar blandas med sånglåtar. Kent och Maria har båda mycket behagliga röster att lyssna på. Förutom covers har den en del egna låtar med på repertoaren med.

Det hela artade sig till en trevlig premiär i Degerfors. Tack till samtliga som var med och gjorde kvällen till vad den blev. Missa inte filmerna från kvällen som du hittar under bilderna.

Publicerad: 2023-05-27 22:34:07

admin