Christina Lindberg med nytt album

18 feb
Countrysångerskan Christina Lindberg är mer aktuell är någonsin
Countrysångerskan Christina Lindberg är mer aktuell är någonsin

Den 4 mars släpper Christina Lindberg sitt helt nya album.

Countrysångerskan Christina Lindberg är mer aktuell är någonsin – efter en bejublad turné i Finland med fulla hus i vinter släpper hon nu sin nya skiva ”Back to the roots” som är producerad av låtskrivaren och musikproducenten Amir Aly.
Även den finlandssvenska musikern och producenten Thomas Enroth har varit med och producerat 3 låtar.

Skivan innehåller bland annat låten ”If I were a carpenter” där Christina tillsammans med hennes man Tommy Lindberg-Wigardt tolkar Johnny Cash och June Carters klassiska låt med samma namn samt ”Mil efter mil” vars musikvideo är regisserad av den prisbelönte Emil Jonsvik. Skivan innehåller även Christinas succélåt ”De sista ljuva åren” akustiskt inspelad live i studion tillsammans med Amir Aly på piano.
– För mig har det varit viktigt att faktiskt släppa en fysisk skiva och inte bara finnas digitalt, möjligen tillhör jag en av de få artister som har en publik som faktiskt har längtat efter och vill ha en fysisk skiva i handen och det är jag otroligt glad över.
I dagens samhälle när det är så otroligt stort fokus på det digitala och diverse sociala medier så är det viktigt för mig att finnas här och nu, säger Christina Lindberg.

Christina Lindberg är bosatt i Skåne och debuterade 1985 med albumet Christina Lindberg och har sedan dess släppt otaliga album och singlar. Lindberg har sjungit tillsammans med dansbandet Lasse Stefanz och hennes ”De sista ljuva åren” låg på Svensktoppen i hela 65 veckor. 2012 medverkade hon på Allsång på Skansen och nyligen gavs hennes uppmärksammade biografi ”De första ljuva åren (och de alltför tjocka låren)” ut. De ämnen och erfarenheter som tas upp i boken har även lett till att Christina är en flitigt anlitad föreläsare om bulimi och utanförskap och hon är en regelbunden krönikör i Skånska Dagbladet.

Källa: Ginza.se

Publicerad: 2015-02-18 10:38:36

admin