Dagens dyraste åk!

28 apr
Tandådalen
Tandådalen

Sälen är en tätort i Malung-Sälens kommun i Dalarna cirka 65 km nordväst om Malung. Sälen är en populär turistort, och startplatsen för Vasaloppet ligger strax söder om orten. Sälen har sju vintersportanläggningar i varierande storlek. De största är Lindvallen/Högfjället och Tandådalen/Hundfjället som ägs och drivs av Skistar. Lindvallen och Hundfjället har en mer barninriktad profil med stora barnområden. Tandådalen har mer avancerad åkning. Högfjället står för den klassiska fjällsemestern med Högfjällshotellet mitt i.

Ja nu kanske ni undrar jag skriver dessa rader. Jo det är så att jag har varit några dagar uppå fjället med det härliga gänget tillika arbetskamrater på MT Trading & Design. Jag har aldrig varit i Sälen. Et längsta i detta väderstreck är Malung och dansbandsveckan. En liten kickoff teambuilding är aldrig fel. Att umgås lite lättsamt utan för jobbets väggar.

Fina fjällstugan
Fina fjällstugan

Sagt och gjort på torsdag rullade en bil med fyra grabbar upp mot Sälen. Vi var ju fler i andra bilar. På radion spelades det dansmusik och övriga i bolen förbluffades över mina dansbandskunskaper över vilka låtar som spelades och vem som framförde dessa alster.

Efter några timmar och en stopp i Vansbro för kaffe så kom vi så fram till Tandådalen.
Vi började med att hyra skidor till dom som inte hade med egna. Spännande och se vart detta skulle sluta. Jag som inte stått på ett par skidor på över 20 år och än mindre på slalomskidor.
Åkte sedan och installerade oss i den fina fjällstugan. På kvällen blev det en god hemmagjord lasagne. Mums!!

God mat i trevligt sällskap
God mat i trevligt sällskap

Vaknade dagen efter till ett strålande skidväder. Det var idag det skulle ske. Lilla jag som inte stått på ett par skidor på jätttelänge och som dessutom inte begåvats med Sveriges bästa ballans. För att göra en lång historia kort så blev det inte alls som jag tänkt. Man får inte balans på ett par skidor i en blink så där. Men det viktigaste som jag är sjukt stolt över ä’r att jag provade i alla fall.

Jag i Sälen
Jag i Sälen

Tack till min chef Patrik för ditt enorma tålamod med lilla mig Jag kom i alla fall upp i liften och ner igen. Skulle kunna skriva en hel roman och dagens dyraste åk men nöjer mig nog så här. Jag bjuder på detta och konstaterar likt Lotta på Bråkmakargatan att jag är bra på mycket annat än just Slalom. Även om mitt tålamod sattes rejält på prov så kan man skratta åt det lite i efterhand. Men som sagt så är slalom inte min grej.
På kvällen blev det lite trevligt samkväm med grillning och tillbehör.

Dagen efter bestämde jag mig för att inte utmana ödet på skidor. Så jag stannade kvar i stugan tillsammans med Erik dom inte heller alde skidbacken. På grund av snöovädret slog vi oss ner i tv-soffan. Snacka om konstraster när Tv8 visade Skärgårdsdröm och man förflyttades ut i den västkustiska skärgården.

Aftter Ski
Aftter Ski

Efter några timmar kom gänget från Skidbacken tillbaka. Dom slutade lite tidigare idag på grund av vädret. Vi softade lite innan vi drog ner på tandådalens after ski. Det var ett jäkla ös ch fullpackad pub med ”Vi tre”. Fullt ös i timmarna två.

Lite senare blev det matintag i form av middag på Ubbes Asian Bar och Kök. Själv slog jag till på en jättegod kyckling med ris och sås som skakade förträffligt gott. Kvällen rundades sedan av i fjällstugan med lite film och lite på femman i form av Irene Huss.

På söndagen var det så dag att lite smått börja tänka på hemfärd. Efter frukosten packade vi färdigt allt vi skulle ha med oss hem. Sedan städade vi stugan och packade alla bilar och for ner till skidbacken. I dag var det ett strålande väder med några få minusgrader. Jag gick runt och tog lite fina kort på omgivningarna. Blev även några bussar och andra trevliga vyher på minneskortet. Dagens lunch bestod av en toppengod lasagne. Mums!

Hundfjället
Hundfjället

Efter det att övriga gänget känt sig mätta och belåtna på skidåkning kryssade vi i sakta mak hemåt Värmland. Vi stannade till på några outlet butiker och kikade. Jag köpte mig en grymt snygg hoodie med Sälen brodyr på. Alltid kul att ha något minne med sig hem. Ungefär tre timmar senare blev jag avsläppt hemma. Tack alla inblandade för fyra otroligt roliga dagar i Sälenfjällen.

Publicerad: 2013-04-28 14:15:14

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.