Dansabnden på Åfesten i Falun 2023

9 apr

Nu är det klart vilka dansband som kommer till Åfesten i Falun, 2-4 juni. Det blir Black Jack och Callinaz som bjuder upp till dans.

– Dansbanan har blivit till en mycket trevlig tradition som lockar massor av folk. Det känns roligt att vi lyckas få bra och stora dansband till Åfesten år efter år. I år kommer Black Jack och Callinaz att spela hos oss, det blir två höjdarkvällar, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Bandet Black Jack startade 1990-1991 i samband med att Colin Nutleys film ”Black Jack” hade premiär. Bandet kom att få sitt stora genombrott med låten ”Inget kan stoppa oss nu”, även kallad för ”inatt i natt”, som fanns med i filmen.
Låten som skrevs av Lasse Holm och Ingela Pling Forsman, blev hösten 2008 framröstad som Sveriges bästa dansbandslåt genom tiderna. Detta i samband med att SVT körde Dansbandskampen.
Black Jack har gjort ett flertal album och haft ett tiotal låtar med på Svensktoppen, och deltagit i diverse olika underhållningsprogram på tv.
”Corrina Corrina”, ”Sista dansen”, ”Får jag låna din fru ikväll” och ”Om det känns rätt” är låtar som också starkt förknippas med bandet.

Ungt dansband från Skåne
Callinaz är ett ungt dansband från nordvästra Skåne. Med en tydlig profil och sitt eget sound turnerar bandet runt både Sverige och har under senare år dessutom kommit att bli ett av Norges populäraste band.
Musiken som spelas är en mix av swing, rock´n´roll och rockabilly i ett sound som inspireras av 50, 60-talet möter dagens populärmusik. Det bjuds på ett gött livegung, stor variation och en rolig show!
Bandet har tidigare fått prestigefyllda nomineringar och tilldelats pris! Carolina, som är en av få kvinnliga kapellmästare i Sverige, nominerades i Guldklaven till årets sångerska åren 2013 och 2016 och vann årets utstrålande musiker i Guldsladden föregående år.
Callinaz vann också Sveriges radiopris som årets uppstickare i Guldklaven 2014.

Falubandet Popnix firar stort 60-årsjubileum och gör det med en spelning på Åfestens dansbana, lördagen den 3 juni klockan 12.00.
Dalarnas äldsta band bildades 1963 och saxofonisten Stig Norén har varit med från början. Övriga bandmedlemmar är Sten Åsberg (gitarr/sång), Andreas Eriksson (piano), Simon Åsberg (trummor) och Kaj Hansson (bas).
Bandet lovar att bjuda på levande dansmusik och att fortsätta sprida glädje och musik.
Räkna med att ni kommer att få höra kända klassiker från bland annat Elvis och Sven Ingvars repertoa

Publicerad: 2023-04-09 12:15:18

admin