Dansband på stan rockade fett

25 aug

stfpdansen15dansbstan01

stfpdansen15dansbstan02

stfpdansen15dansbstan03

stfpdansen15dansbstan04

En sak som är tradition under Stora folkparksdansen är evenemanget ”Dansband på stan” där några av kvällens band ställer upp och bjuder på lite härlig gratisunderhållning på torget i Mariestad. Banden som spelade i år var Blender, Casanovas, Claes Lövgrens, Andreas Olsson från Sannex och Donnez som svarade för musiken. Sen har man även som tradition att visa upp ett nytt nystartat hungrigt dansband som får visa upp sig. I år var det det nystartade bandet Paige från Linköping . Sist men absolut inte minst så hade man också årets ”nostalgiartist” som var Drifters tidigare sångerska Marie Arturén .

stfpdansen15dansbstan05

stfpdansen15dansbstan06

stfpdansen15dansbstan07

stfpdansen15dansbstan08

Först ut var Casanovas med Henrik Sethsson som även i vanlig ordning var konferencier för denna tillställning. Dom hade nyss släppt ett nytt album med galet mycket hit från Casanovas 25 åriga existens som dansband. För det har de verkligen haft. Har det inte varit radiohits så har det varit och är riktigt stora hits på dansgolvet.

stfpdansen15dansbstan09

stfpdansen15dansbstan10

stfpdansen15dansbstan11

stfpdansen15dansbstan12

Nästa band att underhålla var inga mindre än Perstorps stoltheter Donnez. ”Nu vill jag dansa” från Dansandskampen fick det bli. Och danssugna var precis vad folket på torget var. Vipps så hade man berett plats framför scenen och det dansades för fullt på gatstenarna. Det verkade fungera perfekt. Donnez visade vilken musikalitet man besitter. Mikael Strömkvist showade rejält med sin gitarr. Och jag tror minsann att dom fick hela Mariestads torg i gungning.

stfpdansen15dansbstan13

stfpdansen15dansbstan14

stfpdansen15dansbstan15

stfpdansen15dansbstan16

På torget denna dag hade man även den stora glädjen att ha tre guldklavevinnare. Det var Maria Persson från Blender som blev årets sångerska, Jimmy Lindberg i Casanovas som blev årets musiker och sist men inte minst Andreas Olsson som med sitt band Sannex blev valda till ”Årets dansband”. Andreas gjorde en repris på gårdagen och presenterade sin låt som jag tror heter ”På anra sidan sängen”. Den blir bara bättre och bättre ju mer man hör den. Sådan gripande text. Bra jobbat Andres. Men som jag skrev förut så är det hög tid att du gör en riktig inspelning på låten.

stfpdansen15dansbstan17

stfpdansen15dansbstan18

stfpdansen15dansbstan19

stfpdansen15dansbstan20

Blender är ett band som dom senaste åren varit självskrivna på torget. Detta är ett band jag verkligen gillar. Dom har sin stil och så har dom faktiskt årets dansbandssångerska Maria Persson. Dom bjöd på en av mina favoriter från nya plattan ”Mi Amore” nämligen låten ”Känner liv igen” som är skriven av Jonas Thander och Anna Engh. Maria har en underbar röst. Vi fick även höra bandets gitarrist tillika födelsedagsbarn Erik Enstad framföra en låt som jag dessvärre inte kommer ihåg vilken det var. Men han har en enormt bra röst liksom övriga i Blender. Ett riktigt gött gäng är vad det är.

stfpdansen15dansbstan21

stfpdansen15dansbstan22

stfpdansen15dansbstan23

stfpdansen15dansbstan24

Det är viktigt att släppa fram nya band för att trygga framtiden någorlunda. Detta har man tagit fasta på och har senaste åren alltid haft besök av ett dansband som är på G. Denna gång var det ett band från Lidköping vid namn Paige som visade upp sig. Bandet består av Emma Käck på sån, Andreas Nycander på gitarr och sång, hans brorsan Fredrik Nycander på bas och sång, Daniel Andersen på klaviatur och slutligen Robban Andersson på trummor. En del av medlemmarna var tidigare med i bandet Pure Divine. Med låtarna ”Simpky the best” och ”Ingenting att förlora” visar dom att dom är ett band att räkna med framöver. Jag kan bara önska dom lycka till med framtida spelningar.

stfpdansen15dansbstan25

stfpdansen15dansbstan26

stfpdansen15dansbstan27

stfpdansen15dansbstan28

Så var det då dags för min favorit att entra scenen. Ett tjej som tidigare var sångerska i Drifters mellan åren 1989 – 1996. Under den tiden släppte man ett antal plattor, deltog i flera av de olika caféprogrammen, hänt i veckans meloditävling och Bingolotto. Nu var det dags igen för Marie att bjuda på några Drifters största hits tillsammans med Casanovas som var förstärkta med Michael Strömkvist från Donnez. ”Kommer tid kommer råd” och flera i publiken sjöng med. Denna låt följdes upp med deras svensktoppsdänga ”Nästa gång det blir sommar” där även Donald från Donnez kompade på dragspel. Här att se att dansbandstakterna sitter i Marie trots att du bytt dansband mot Jazz.

stfpdansen15dansbstan29

stfpdansen15dansbstan30

stfpdansen15dansbstan31

stfpdansen15dansbstan32

Eftermiddagens sista band ut var ett skåneband med Helsingborg som utgångsort. Nämligen Claes Lövgrens. Även om dom aerit med flera gånger tidigare på ”Stora folkparksdansen” så var det premiär för dessa gossar att vara med under dansband på stan. Claes och grabbarna bjöd först på Shakin’ Stevens välkända ”Oh Julie” följt av ett rockmedley som inte gick av för hackor. Dom visade verkligen vart skåpet skulle stå.

stfpdansen15dansbstan33

stfpdansen15dansbstan34

stfpdansen15dansbstan35

stfpdansen15dansbstan36

Dansband på stan avslutades precis så som det inleddes med Casanovas. Henrik och grabbarna avslutade storstilat med deras sommarplåga ”På´t igen”. Ett riktigt bra låt som Henrik är pappa till.

Nu var vi rejält hungriga så vi gick till vår favoritrestaurang Candys Bistro och käkade pastagratäng. Smakade mycket gott. Ett restaurang som serverar pizza, kebab, sallader samt grill och pastarätter. Ett stället jag varmt kan rekommendera. När maten var uppäten bar det av till hotellet för lite vila inför kvällens dans.

Lite fler bilder från Dansband på stan

stfpdansen15dansbstan37

stfpdansen15dansbstan38

stfpdansen15dansbstan39

stfpdansen15dansbstan40

stfpdansen15dansbstan41

stfpdansen15dansbstan42

stfpdansen15dansbstan43

stfpdansen15dansbstan44

stfpdansen15dansbstan45

stfpdansen15dansbstan46

stfpdansen15dansbstan47

Publicerad: 2015-08-25 18:04:42

admin