Hasslerudsparken Nysäter

Hasslerudsparken ligger i värmländska orten Nysäter. Nysäter, även kallad Värmlands Nysäter, är en småort i Gillberga socken i Säffle kommun. Den är belägen längs Byälven i västra Värmland.

Tittar man i historieböckerna så var det redan 1922 som den första parken anlades. Då var det Nysäters IK:s fotbollssektion som stod för fiolerna. Man kunde då erbjuda Sveriges just då mest populära artister och dansband. Flamingokvintetten, som stod på höjdpunkten av sin karriär, drog hela 1550 betalande. Då var entrén 15 kr per person. Det rekordet slogs när över 1900 betalade inträde då Top Cats var på besök 2012 efter sin succé i Melodifestivalen. 2018 gästade Drängarna gästade Hasslerudsparken. Det kom över 2 300 personer för att se deras spelning.

Gösta ”Snoddas” Nordgren var en annan stor publikmagnet i parken. Man hade även den rikskända orkestern Saints från Åmål, som drog 700 besökare.

Många har nostalgiska minnen just från Hasslerudsparken. Parken hade under 90-talet reguljär verksamhet. Därefter har det varit en del privata fester, men inget offentligt.

2011 gjordes det det ett försök att blåsa nytt liv i den anrika parken. Det blev succé direkt. Då var det den populära dansorkestern Fernandoz som lät musiken ljuda i parken. De lockade 1900 betalande gäster till Hasslerudsparken.

Bob Stevens, Fernandoz, Date, Rövballebandet, 2 Blyga läppar, The Rivials, Drängarna, Saints, Top Cats, Streaplers, Snoddas, Eva Eastwood, Teencats, Cabaré Lergöken, Flamingokvintetten, Nordstedz är några av de band och artister som gästat parken.

Källa: Säffle-Tidningen


« Tillbaka