Högtryck

HÖGTRYCK ORKESTER
UTGÅNGSORT: Mariehamn
STARTÅR: 1992
PRESSENTATION:

Högtryck bildades sena kvällar på en musiklinje i Karis hösten 1992 där två grabbar började fundera och skissa på ett nytt dansband. Båda hade tidigare medverkat och vikarierat i olika band och fått smak för det hela. Efter avslutade studier kontaktades Annika Eriksson som verkade som bandets sångerska under de första trevande åren. Ramona Nordberg kom in som ny solist år 1998.

Högtryck har genom åren blivit ett av de flitigaste banden på Åland med att åka runt och spela, särskilt utanför Åland. Musiken har också fört gänget mot svenskfinland samt till Sverige. De hittills längsta uppdragen har varit till Kanarieöarna där de spelat några år för semestrande skandinaver.

Ända sedan starten har inriktningen varit att spela glad och dansant musik för en blandad publik. Lite mer slimmad har musiken blivit med tiden då bandet mer och mer spelar på offentliga dansplatser, där publiken har lite andra förväntningar. Ena benet har man ändå försökt hålla kvar i traditionen med blandad musik av alla de slag. Evergreens och gammeldans finns fortfarande med i bakfickan, trots att det har svängt mot nyare dansbandslåtar och förstås många låtar från deras två egna skivproduktioner.

Utanför Åland har bandet uppmärksammats för sitt medverkande i den finlandssvenska dansbandstävlingen ”Stjärnbandet”, där bandet för första gången presenterade sig för den finlandssvenska danspubliken och radiolyssnarna. Ramona har själv sedan tidigare hörts i radion som resultat av en tävling hon vann för många år sen: ”Guldmicken”, samt även via sin solistmedverkan i kompositörtävlingen ”Melodirazzian 2005”.

MEDLEMMAR:
Johan Lindholm – Gitarr, bas och sång
Ramona Nordberg – Sång, dragspel, keyboard
Marcus Nordberg- Trummor
Randolph Reymers – keyboard och sång

BOKNING:
Johan Lindholm Telefon: 0457-5963964 eller via e-post: johanlindhol@hotmail.com
Bokning Finland: Artistfixarna, artistfixarna@gmail.com https://artistfixarna.com/kontakt/

HEMSIDA: www.hogtryck.ax
MAIL: johanlindhol@hotmail.com

SMAKPROV: