Rios Orkester

RIOS ORKESTER
UTGÅNGSORT: Mariestad
STARTÅR: 1992
PRESSENTATION:
Rios orkester startades som ett fritidsprojekt 1992 i vänerstaden Mariestad. Medlemmarna vid starten var Bengt Karlsson på gitarr, saxofon och sång, Urban Wallin på bas och sång, Lars E Andersson på trummor, Henry Nilsson på keyboard och sång samt Stefan Hovbjer på gitarr och sång. Alla medlemmar hade tidigare spelat i andra band. Bengt kom bland annat från populära orkestern Granada från Lidköping.

Premiärspelningen ägde rum i Hönsa Bygdegård. Som namnet antyder ligger bygdegården just i det lilla samhället Hönsa som i sun tur ligger utanför Tibro. Spelningen gick bra och publiken var mycket nöjda med vad de hörde. Fler och fler började få upp ögonen för bandet vilket gjorde att fler bokningar började trilla in.

Genom åren har en del medlemmar kommit och gått. Vissa har fått spelsuget tillbaka och återvänt till bandet. Under fliken medlemmar kan du läsa mer om vilka vi är som spelar i bandet. Historien för Rios är inte slut än. På varje spelning vi gör skriver vi ett stycke Rioshistoria. Väl mött på våra dansbanor runt om i landet där vi spelar.

MEDLEMMAR:
Bengt ” Hardy ” Karlsson: Gitarr, sax, sång
Thomas Henningsson: Trummor
Jonas Forsell, Gitarr och sång

BOKNING:
Bokningar sker genom Bengt Karlsson. Tel: 0501 – 196 24, Mobil: 076 235 23 23  riosorkester@telia.com

HEMSIDA: www.riosorkester.se
MAIL: riosorkester@telia.com

SMAKPROV