Stisses

STISSES ORKESTER
UTGÅNGSORT: Mantorp
STARTÅR: 2018
PRESSENTATION:
Får jag lov att presentera en tämligen ny dansbandsduo som lyssnar till namnet Stisses. Utgångsorten är Mantorp i Östergötland. Bandet består av två dansbandsrävar som tillsammans har många års erfarenhet av dansbandsmusik.

Stefan Svensson Pousette från Mantorp. När han inte är ute och spelar dansmusik säljer han bilvårdsprodukter. Han känns igen från Icaros, Tobbas, Franzéns och Stefan Bergs med Charlotta Widerberg. Här i Stisses är han huvudsångare och trakterar även gitarr.

Lars Eriksson kommer från Linköping. När han inte spelar finner du honom på Opus Bilprovning. Han har tidigare spelat med bland annat Franzéns och Glenn-Endys. Lars svarar för sång, klaviatur, sax och dragspel.

Både Stefan och Lars började tidigt spela tillsammans. Stefan var bara 13 år då han drog i gång sist första band som fick namnet Stisses. De spelade tillsammans till 1982 då Stisses lades ner. Sedan fortsatte de i Thompas orkester fram till att det bandet lades ner. 1995 började Stefan sjunga och spela trummor i Stefan Bergs orkester fram till 1999. Under några år spelade han dessutom med Chandys orkester. 1999 – 2003 spelade han trummor och sjöng i Max Rogers orkester. 2008-2018 blev det sedan Icaros orkester.

Lasse och Stisse möttes spelade under några år tillsammans i Franzéns orkester. Sedan började Lasse i Glenn-Endys populära orkester från Motala. Men antalet speljobb med bandet gjorde att det var svårt att kombinera med det civila jobbet. Så till slut bestämde han sig för att lägga instrumenten på hyllan.

Men nu har Lasse och Stefans vägar korsats igen när Stefan väckt liv i Stisses. Då båda två har civila jobb kan de styra själva hur mycket de vill spela. Repertoaren består av kända dansbandslåtar som folk känner igen och kan sjunga med i. Arrangemangen är allt spelar på privata fester till pro och motionsdanser. Spelplatserna är allt från folkets hus och parker till bygdegårdar med mera. De behöver inte nödvändigtvis vara danskvällar de spelar på. Vill man som förening ha lite underhållningsmusik för något föreningsmöte eller annan aktivitet går det lika bra.

MEDLEMMAR:
Stefan Svensson Pousette: Sång och gitarr
Lars Eriksson: Klaviatur, dragspel, aax och sång

BOKNING:
Stefan: 072 – 22 88 961
stefan.svensson7@telia.com

HEMSIDA: –
MAIL: stefan.svensson7@telia.com

SMAKPROV: