Dansglädje med Samzons i Storfors Kulturhus

23 okt

Som alltid blev det en trevlig kväll i Storfors. Det må låta tjatigt men så är det. Och inte blev det mindre trevligt med kvällens orkester. Samzons från Norrköping. Detta eminenta kapell har hållit igång och spelat i över 40 år. Det är inte illa. Denna kväll var det brorsan och jag som gav oss i väg. Lite bra musik i bilsterion s löser sig allt. Landade i Storfors i lagom tid innan dansen skulle ta sin början. Sven och Kerstin var som vanligt på strålande humör när de fick se oss. Det blev ett rejält hejande på diverse dansfolk.

Samzons inledde kvällen lite lugnt som sig bör innan de drog upp tempot i dans nummer två. Mattias Berghorn var med denna afton och lirade trummor. Alltid lika trevligt att ses. Han spelar ju annars i Jontez orkester. Men i dag satt han bakom pukorna sitt ”gamla” band. Samzons spelar perfekt musik för denna publiken. Många goa låtar som man känner igen blandat med en del egna alster.

Det är många dansare här som man känner igen. vissa vet man namnet på medans andra känner man bara igen till utseendet. Kerstin en av arrangörerna sa något som stämde så bra. Vi har ju blivit som en enda stor familj där i Storfors. Fantastiskt underbart. Och jag kan bara hålla med. Tillsammans med kvällens band Samzons blev det en härlig stämning. Nu när hösten gör sig allt mer påmind med kallare väder behövs det danskvällar som dessa för att pigga upp humöret lite.

Många härliga danslåtar böjd de på. En av mina favoritlåtar signerade Mona Gustafson bjöd de på. När drömmarnas tid är förbi. En härlig danslåt som Mattias framförde med bravur. mycket applåder blev det mellan danserna vilket vittnar bandets popularitet. Inte en enda dålig låt på hela kvällen. Dessutom dubbla saxar. Krister Karlsson och Jerzy Gancarz blåser sax bedårnade vackert och rive rner stora applåder efteråt. Underbart att höra dessa gamla godingar som Amapola.

Allt har tyvärr en ände och så även denna kväll. Wahlströms ”Varje natt” och Streaplers ”Du läser mellan raderna Carina” fick avsluta kvällen Jag vill ta tillfället i akt och säga stort tack till Conny, Jerzy, Krister och Mattias för en mycket trevlig kväll med bra musik. Som vanligt lbev det lite bilder tagna. Fler dansbilder finner ni på danslogen.se

Publicerad: 2017-10-23 22:37:44

admin