Danskvällen som inte blev av

5 jun

Det var menat att bli en magisk kväll i Molkom. Upperudslogen var klar, redo att fyllas av dansanta fötter och glada skratt. Kvällens höjdpunkt, Kjellez, hade planerat att sätta fart på dansgolvet med sin svängiga musik och energiska framträdande. Men ibland har naturen andra planer.

Tidigt på kvällen, innan gästerna hunnit anlända, drog ett kraftigt åskoväder in över området. Regnet piskade mot fönstren och blixtarna lyste upp himlen som om det vore dagsljus. Men det var åskans dundrande krafter som skulle visa sig vara det största hotet. Ett kraftigt åskoväder drog rakt in i Kjellez’ dyrbara utrustning.

Kjellez kämpade tappert inne på logen. De hade bara några timmar på sig innan dörrarna skulle öppnas och gästerna börja strömma in. I över tre och en halv timme arbetade de oförtrutet för att försöka få igång sin utrustning. Många försök gjordes för att rädda kvällen. Men trots deras bästa ansträngningar visade sig skadorna vara för omfattande. Man hade kontakt med ljudoraklet Gunnar ”LJudGunnar” Åkerlund.

Under tiden började gästerna anlända till Upperudslogen, omedvetna om det drama som utspelade sig på scenen. När nyheten om situationen spreds, möttes den med besvikelse men också med stor förståelse. Många hade sett åskovädret och förstod allvaret i det hela. Trots den besvikelse som låg i luften, var det ingen som klandrade bandet.

Kjellez lovade att återvända nästa år om möjligt för att ge Molkom den danskväll de förtjänar. Med ett gemensamt löfte om att återvända avslutades kvällen med en känsla av samhörighet och hopp. Bandet bjöds på god mat från den trevliga arrangören.

Publicerad: 2024-06-05 14:09:22

admin