Detta med publiksiffror

10 feb
Dansbild
Dansbild

Jag har funderat över en sak gällande publiksiffror. Jag ser återkommande på forum folk som är intresserade av hur mycket folk det var på en dans. Vad spelar det för roll i efterhand om det var 300 eller 500 på en dans för någon som inte var där.

Många har jag hört använder publiksiffror för att avgöra om bandet är bra eller inte. Får dom till exempel reda på att ett band inte drar så mycket folk så åker dom inte på dom. Eller om ett dansställe har lite besökare så åker dom inte dit.

Jag har funderat och kommit fram till att fram över när jag skriver om danskvällar inte skriva ut publiksiffran. Egentligen bör den faktiska publiksiffran bara vara något mellan arrangörer och band.

Om nu folk är så intresserade av publiksiffror får dom väl åka ut på dans och räkna själva.
Sen kan det vara många faktorer till att publiksiffrorna ser ut som dom gör på vissa ställen. Ibland kan det vara tillfälligheter att det ser ut som det gör.

Så snälla dansare. Bry er inte om publiksiffror. Åk ut på dans och ha det kul oavsett vilket band som spelar, vart dom spelar och vilka eventuella publiksiffror du hört att bandet brukar ha.

Publicerad: 2013-02-10 12:41:24

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.