Dilpom och Lövtunn bit

13 okt

Lövtunn Bit
Lövtunn Bit

I dag har det varit ett strålande väder om än lite kallt. Men otroligt fina höstdagar. Tyvärr så glömde jag min kamera hemma så det blev inget dokumenterat, men hoppas det blir fler fina dagar så man får chansen att visa upp hur fin hösten är samt bevara fina minnen.

Dagens lunch blev en Findus färdigrätt. Lövtunn bit med potatiskroketter. Kanske inte det mest nyttigaste kanske men ändå. Läste innehållsdeklationen och där fanns mycket att läsa.
Ingredienser:
Potatis, gröna bönor, nötkött, vegetabilisk olja, griskött, stärkelse, salt, skummjölk, vitlök, bladkryddor (persilja, basilika), vinäger, paprika, kryddor, svartpepparextrakt, härdad vegetabilisk olja, druvsocker, jästextrakt, lökextrakt, stabiliseringsmedel E464, aromämnen och färgämnen (betakaroten). Salthalt: 1,0% 24% lövtunn bit, 23% nöt- och griskött. En portion (340 g) ger dig 80 g grönsaker. Läs alltid på förpackningen, innehållsdeklarationen kan ha ändrats.

Näringsvärde per 100g:
Energi 780kJ/190kcal, Protein 5.5 g, Kolhydrat 12 g varav sockerarter 0.9 g, Fett 13 g varav mättat fett 5.1 g, Kostfibrer 2.5 g, Natrium 0.4 g, Vitamin C 4 mg

Nog om detta kanske. Gott var det i alla fall och lite godare blev det med lite bearnésås som egentligen inte ingår. Men som jag fixade till.

Diplom för engagemang i Frimärkets Dag 2009
Diplom för engagemang i Frimärkets Dag 2009

På kvällen han jag med två olika föreningsmöten som innebar två fikastunder. Första mötet var ett styrelsemöte för FUB Kristinehamn som jag är medlem i och det andra ett ”vanligt” medlemsmöte för Kristinehamns Filatelistförening. Blev så stolt i dag. Vi hade tipstävling med frimärksfrågor som var omöjliga att svara på om man inte är expert. Men dom till min förvåning när Roland som fixat tipstävlingen ropar fram mig som bäst vinnare med 6 rätt av 13. Då kan ni säkert räkna ut hur svåra frågorna var. Men att vara bäst kändes riktigt bra. Inte varje dag man får känna att man just är bäst. Dessutom delade ordföranden Bertil Augusson ut diplom till mig för engagemang i Frimärkets Dag 2009.

Och det är med dessa känslor som jag nu tänkte krypa ner i sängen och sova lite. I morgon onsdag är det knallemarknad här i stan. Får se vad jag hittar för skojsigt.

Publicerad: 2009-10-13 22:34:38

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.