Edwings bjöd på nostalgi i Storfors

26 feb

Edwings var för mig en ny bekantskap. Ett jag hört tals om med aldrig upplevt live. Det är en synnerligen kompetent och musikalisk orkester. Edwings är en Orkester som spelar mest 50-60 och en del 70-talslåtar. Det kan vara dina ungdomsdanslåtar för dej som var ute och dansade på den tiden. Det har inte så många moderna svensktoppslåtar med sig i sin repa. Men det är mycket dansant musik ändå. Ett danspar jag pratade med innan sa att det kommer bli ”minnenas afton”.

Och minnenas afton var precis det som det blev. Tänkte bjuda er på ett axplock av de låtar de spelade: Perfidia, Spanska ögon, See you later alligator, Lover please, Corrina Corrina, Blue Moon, Stupid Cupid, It´s now or newer, Ingen vind ingen våg, Walk on by, There goes my heart, Rock around the clock, Only you, Oh Carol, Judy, Crazy Arms, Good luck charm och Storms never last för att bara nämna några.

Alltid när man kommer till ett dansställe så möts man oftast av en härlig affisch. I detta fallet var det nog en av de tråkigaste affischer jag sett. Men å andra sidan sett har jag förstått lite varför den ser ut som den gör. Edwings spelar både som duo, trio och kvartett. Så det blir nog kostsamt att trycka upp en affisch för varje konstellation.

Musikliskt sett spelade de mycket bra. Samtliga är mycket bra instrumentalister med bra sånginsatser. Vill du dansa till ett varierat dansband så skall du absolut ta dig ut när Edwings spelar upp till dans. Du kommer inte att bli besviken. Tyvärr glömde jag filma något. Men å andra sidan gör det inget. Desto större anledning har Du anledning att åka ut och uppleva dessa live.

Publicerad: 2017-02-26 14:02:49

admin