Eklöfs i vackra Degerforsparken

14 jun

Trots att jag varit ute på dans sen 1992 så finns det band som jag aldrig sett live. Ett av dem som jag aldrig upplevt live för än nu är bandet Eklöfs orkester. Orkestern blev tv-kändisar genom tv3:s program ”Playa Del Sol” som sändes för några år sedan. I år firar man 10 år som orkester. Bandet består av Patrick Eklöf och Roger Zetterqvist. Båda är dansbandsrävar som tidigare varit med i band som Dancemän, Excess, Lasse Bergs, Leif Hermanssons och Svängrabbarna. Så ni förstår att det finns mycket rutin och erfarenhet i dessa trevliga grabbar.

Jag var inte med från början på kvällen. Jag var upptagen i ett digitalt möte med en dansbandsfestivals som jag arbetar med som heter Stora Folkparksdansen. Men jag hörde i alla fall vilka goa låtar som de inledde kvällen med. Förstår egentligen inte innan varför jag inte kommit mig för att uppleva dessa grabbar förr. Herregud vad bra dessa killar spelade. Många goa dansanta låtar som man kände igen. En härlig mix mellan bugg, fox och en annan gammaldans. Det märktes på publikens applåder att de gillade det som de hörde. Och jag kan bara stämma in i hyllningskören.

Eklöfs spelställen är allt i från motions och trivseldanser, privata fester till större evenemang i folkparker och folkets hus. I bland när inte Roger har möjligheter att följa med tar Patrik med sig vikarier. Ovh i bland ger han sig även ut helt på egen hand och spelar upp till dans med även håller i allsångskvällar, musikquiz med mera.

Kvällen i Degerfors blev så där fantastisk som källarna brukar bli i Degerfors. Alla ingredienserna fanns där. Bra musik, bra väder, trevlig danspublik och härligt gofika i pausen. Vad mer kan man begära? Alla dansare som jag pratade med var toppen nöjda med kvällens danskväll. Det kan jag gott förstå. Jag hoppas att det inte dröjer allt för länge tills jag får åka ut och uppleva Eklöfs igen. Tack grabbar för en kanonkväll. Tack även till Anitai Degerforsparken som hade den goda smaken att boka in dessa härliga grabbar.

Publicerad: 2022-06-14 22:56:12

admin