Elisas i Filipstad

9 jun
Elisas orkester. Foto: Lånat från Elisas blogg
Elisas orkester. Foto: Lånat från Elisas blogg

Filipstad är en av få städer som tar nationaldagsfirande på riktigt allvar. Här firar man i dagarna två. Man börjar redan dagen innan med ”Nationaldagsvaka” med gratisdans på torget. I år var det Törebodabördiga Elisas som stod för dansbandsmusiken. Och dom gjorde det med den äran.

Man kanske i bland kan luras av att Filipstad är en ganska trist och öde stad där ingen vill bo. Men ack så fel man kan ha. Filipstad är en riktig pärla norr om Kristinehamn. Här har man alltid något på gång under sommaren. Och med småorterna runt omkring Lesjöfors, Persberg, Nykroppa och Nordmark bland annat händer det alltid något roligt.

Butiksskyltar i Filipstad
Butiksskyltar i Filipstad

Tidigare på kvällen innan dansen började gick jag runt och tog en massa bilder på diverse saker som jag hittade i staden. Alla kanske fullt lika roliga men det var lite annorlunda. Som fotograf om man nu får kalla sig det så är det kul att belysa en stad från en annan sida än den turistbroschyrerna ger. I Filipstad har man låtit det gamla finnas kvar och man har låtit bevarat stora delar av den gamla stadskärnan. Det är därför man kan hitta en hel del retro grejer.

God Pizza i Filipstad
God Pizza i Filipstad

Något som kanske inte var fullt lika retro var pizzan jag åt på ”La Strada” som ligger på Tegnergatan. Ett bra hak för lite mat. har ättit där tidigare och dom har riktigt god pizza tycker jag. Nästa gång jag är där skal jag nog testa deras gratinerade pastarätter som såg väldigt välsmakande ut.

Soundcheck
Soundcheck

åter till torget där Elisas var i full färd med att börja spela upp till dans. Det hela började med att konferencieren Hans Nordlund från Filipstadsföretagen i samverkan gjorde en liten kupp och gjorde reklam för att bandet blivit guldklavenominerade i flera klasser. Dansen sparkades sedan i gång och det var tomt på golvet under nästan hela första låten innan något par vågade sig upp på golvet. Tänk att det alltid måste vara någon som ”bryter isen”. Sen började allt fler testa dansgolvet under bar himmel.

Elisas orkester
Elisas orkester

Det buggades och dansades foxtrot flitigt under kvällen. Det var första gången jag såg Elisas live en hel kväll. Tidigare har jag bara sett dem på en snabbuppträdande på torget i Mariestad under den stora folkparksdansen förra året. Jag tycker dom spelar bra och har bra publikkontakt. Dock kan jag ibland tycka att vissa bugglåtar låter snarlika. Det är ungefär samma stuk på en del. Men något som var roligt var att höra Robban sjunga mer än bara en låt som han gjorde sist jag hörde dem. Variation skadar inte.

Bjuder er nedan på lite fler bilder från den trevliga danskvällen.

Robban i Elisas
Robban i Elisas
Elisa spelar trumpet
Elisa spelar trumpet
Elisas i Filipstad
Elisas i Filipstad
Jag på scenkanten
Jag på scenkanten
Publicerad: 2012-06-09 18:54:44

admin