En fin eftermiddag vid Gustavsvik

18 aug

Denna dag blev det en fin tur till Gustafsviks-herrgårdspark några kilometer från där jag bor. Förutom att Kristinehamns ridklubb har sin verksamhet här låg också där en stor herrgård som tyvärr brann ner i slutet av sextiotalet. Kvar finns nu bara två flyglar. För ett antal år sedan var Ernst här och spelade in sitt program Sommar med Ernst. Då renoverade han en av flyglarna. Sedan har man från kommunens sida renoverat den andra.

Vid Gustafsviks herrgårdspark hittar du under sommaren Gustafsviks Trädgårdscafé i den västra flygeln och inredningsbutiken Tant Anna i den östra flygeln. En nyhet för i år är även att en bigård etableras i parken med både en visningsbikupa samt två vanliga bikupor som producerar honung.

Vädret var väldigt fint. Ett perfekt fotoväder med andra ord. Först slog vi oss ner för att fika. Det smakade mycket gott. Skönt att sitta ute i naturen och dricka kaffe och äta smörgås. Man kan välja at ha med sig eget fika eller köpa fika i det mysiga cafét som finns i en av flyglarna. Jag och broder bara satt där och njöt innan vi gick runt och tog en massa bilder.

Sedan gick vi vidare till den gamla kyrkogården som ligger där ute. Där blev det fler fina bilder. I en lummig och väldigt fin grönska. Det finns mycket intressant historia på denna kyrkogård med alla gamla gravstenar.

Publicerad: 2020-08-18 18:12:39

admin